AVI videoyu MP4'e çevirmek

tayfunsercan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Çekilen düğün videolarının uzantısı AVI ancak müşterilerin cihazları genelde MP4 destekliyor. Bu yüzden bilgisayara yükleyebileceğim çevirmek için bir program önerir misiniz? Ayrıca videoları çevirince programın yazıları video köşelerinde çıkmasın istiyorum.

Format Factory kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey yazılımı indirip MP4 kısmından .avi uzantılı videoyu seçmek.

Ayrıca videoları çevirince programın yazıları video köşelerinde çıkmasın istiyorum. Dediğiniz programlar böyle mi acaba? Çok teşekkür ederim ilginiz için.

FF'te çıkmıyor, daha demin kullandım. HandBrake'te de çıkmıyor diye biliyorum.

Gördüğüm kadarıyla yok. Boyutta artma olabiliyor bazen. Elimde hiç .avi uzantılı video olmadığı için MP4'ü AVI'ye, sonra tekrardan MP4'e çevirip baktım (ne kadar doğru sonuç verir bilemiyorum, elinizde yine de bir bilgi olsun diye). İlk MP4 hali 17 MB imiş. AVI'ye çevirince 33, AVI'den tekrar MP4 yapınca 32 MB olmuş. Bu değerler nasıl yorumlanmalı bilmiyorum ama kalitede bir düşüş fark etmedim hiç.

HandBrake tamamen ücretsiz bir program, logo çıkma gibi durumu da yok. Kalite ve boyut durumu ise kullanacağınız codec ve bitrate değerine bağlı.

Cihazlarla uyumluluk açısından H.264 codec kullanırsanız daha iyi olur. Kalite faktörünü de 18'e ayarlayabilirsiniz. Bu arada HandBrake'i ilk açtığınızda ayarlardan MP4 uzantısı için "Her zaman MP4 kullan" seçeneğini mutlaka yapın.

HandBrake tamamen ücretsiz bir program, logo çıkma gibi durumu da yok. Kalite ve boyut durumu ise kullanacağınız codec ve bitrate değerine bağlı.

Cihazlarla uyumluluk açısından H.264 codec kullanırsanız daha iyi olur. Kalite faktörünü de 18'e ayarlayabilirsiniz. Bu arada HandBrake'i ilk açtığınızda ayarlardan MP4 uzantısı için "Her zaman MP4 kullan" seçeneğini mutlaka yapın.
Teşekkürler peki kalitesinde hiç değişiklik olmaması için çevireceğim videonun kalite faktörünün aynısını programdan seçersem sanırım kalite ve boyut değişmez. Peki videomun kendi kalite faktörünün kaç olduğunu nasıl anlarım? Çünkü AVI formatını MP4 formatına çevirmek işimi görür. Kalite ve boyut hiç değişmese de olur.

Kameralar kalite faktörü ile değil bitrate ile çekim yapıyor. MediaInfo programı ile videonun her türlü bilgisine bakabilirsiniz. Bir diğer yol da Windows'da dosyaya sağ tıklayıp özellikler kısmına girin, ayrıntılar bölümünde bitrate değeri yazıyor olabilir.

HandBrake ile videoyu dönüştürürken de kalite faktörü yerine bitrate ile encode etmeyi seçip oraya bitrate değerini yazabilirsiniz. Bitrate ile encode ederken 2-pass özelliğini de mutlaka kullanmanızı öneririm.

Kalite, boyut ve video dönüştürme hızı açısından kalite faktörü en uygun olanı fakat boyut ve zaman sıkıntınız yoksa bitrate ile encode etmek sıkıntı olmayacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı