Avrupa Süper Lig nedir?

CanVolteX

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
1.249
Çözümler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Avrupa Süper Ligi'ni anlamadım ben. Anlatabilir misiniz? Türk kulüpleri katılacak mı? Katılsak da tüm takımlardan fark yeriz. Liverpool, Juventus, Atletico Madrid, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan gibi kulüpler var yani. Türk takımları hangisini yenebilir ki?

Avrupa Süper Lig.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anladığım kadarıyla en kısa şekilde anlatayım. Avrupa'nın büyük klüpleri UEFA'nın yayın gelirlerinden falan pay almasını istemiyorlar bunu kuruyorlar. Türk takımları gidebilir ama bu ligde 20 takım olacak. 5 takım sürekli değişecek 15 takım ise sabit olacak. Türk takımları davet edilirse gidebilir fakat bir daha ligimize geri dönemeyebilir. Çünkü UEFA ve FIFA bu lige giden klüpleri, oyuncuları, teknik direktörleri kendi organizasyonlarından men edecek. Ve ülkelerin futbol federasyonlarına aynısını yapmalarını söyleyecek.
 
Hocam durum şöyle. Bazı büyük kulüpler futboldaki ekonominin dengesiz ve sürekli olarak değişmesinden şikayetçi. Bu takımlar kendi arasında lig kurmaya karar vermişler. Bu takımlar ise şöyle İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid.
Ülkemizden hiçbir klüp katılmıyor. Çünkü yeterli maddi sermayeleri yok.
 

Geri
Yukarı