Notixlerox
Hectopat
Genel itibarıyla nasıl oraya gittiğini biliyor musun?
Ajansla belirli bir ücretle anlaşıp gitmişti en azından bize öyle söylemişti.
Genel itibarıyla nasıl oraya gittiğini biliyor musun?
Şöyle bişey sormak istiyorum. Diyelimki İsveç'te bir okula kabul edildim. Öğrenci vizesi çıkartırken 30k euro göstermemiz gerekiyor. Kabul edilsem bile 30k euro'ya sahip olmadığım için bu plan iptal mi olur?Akreditasyona dikkat etmelisiniz. Diplomanızın istediğiniz yerde geçerli olup olmadığına bakabilirsiniz. Tercihinizi okul fiyatları, dil ve notlarınız etkileyecektir.
Tıp gibi alanlarda genellikle ülkenin kendi dili tercih ediliyor ve İngilizce öğretmiyorlar. İngilizce eğitim veren yer bulmalısınız.
Belçika'yı bilmiyorum da Almanya için YKS'yi kullanabilir. YKS'yi oranın sistemine göre puanı mı çeviriyorlar bir şey yapıyorlar.Lise diploması ve dil belgesi yeterli oluyor. YKS gerekli değil. Sadece Belçika ve Almanya gibi ülkelerde “üniversite eğitimi alma yeterliliği” için sınava girmeniz gerekiyor. Vize gereken bir ülkeye gideceksiniz eğitim vizesi gerekir.
Fransa ve Almanya gibi ülkelerde üniversiteler yaklaşık senelik 300 euro. İrlanda gibi yerlerde senelik 22000 euro olabiliyor.
Yani vize alamazsın. Dolayısıyla gidemezsin.Şöyle bişey sormak istiyorum. Diyelimki İsveç'te bir okula kabul edildim. Öğrenci vizesi çıkartırken 30k euro göstermemiz gerekiyor. Kabul edilsem bile 30k euro'ya sahip olmadığım için bu plan iptal mi olur?
Vize alması olay hangi Avrupa ülkesi var?Belçika'yı bilmiyorum da Almanya için YKS'yi kullanabilir. YKS'yi oranın sistemine göre puanı mı çeviriyorlar bir şey yapıyorlar.
Yani vize alamazsın. Dolayısıyla gidemezsin.
Valla hocam Avrupa'da genel olarak yaşam seviyen yüksek olur da vize işini o kadar bilmiyorum. Bi de gitgide zorlaştırıyorlar sanırım. Duyduğum kadarıyla. Mesela İtalya öyle yapıyor. Yularıdaki arkadaş daha iyi yardımcı olur vize hakkında sanırımçVize alması olay hangi Avrupa ülkesi var?
Ve yaşam seviyesi yüksek olan
Ülkenizde aynı bölüme girebileceğinizi görmek istiyorlar. O yüzden de sonuçlar isteniyor. Gidip 1-2 doğru yaparsanız tabii ki reddedebilirler.Belçika'yı bilmiyorum da Almanya için YKS'yi kullanabilir. YKS'yi oranın sistemine göre puanı mı çeviriyorlar bir şey yapıyorlar.
Mesela İsveç’teki okullar, lisans diploması için yaklaşık 36000 euro istiyor ve bunu taksitle ödeyebiliyorsunuz. Okul parasını ödeyip vize için yeterli para gösteremezseniz vizeniz reddedilir.Kabul edilsem bile 30000 euroya sahip olmadığım için bu plan iptal mi olur?
Çoğu ülkede vize şartları aynı. Eğitim vizesi almak zor değil. Kabul mektubunuzu, diğer belgelerinizi ve kendinizi 1 sene geçindirebilecek kadar parayı her sene göstermeniz gerekiyor. Örneğin o ülke için aylık 700 euro gerekiyorsa 12 ay ile çarpıyorsunuz ve bu tutarı tek seferde gösteriyorsunuz. Seneye oturma izninizin süresi dolacakken yine 1 senelik para göstermeniz gerekecek. Bazı ülkelerde çalışma izniniz de oluyor ama bunu garanti olarak gösteremezsiniz. Cebinizdeki parayla geçinebileceğinizi kanıtlamalısınız.Vize alması kolay hangi Avrupa ülkesi var?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.