Avustralya ve Çin GP ertelendi

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Seyahat kısıtlamalarından dolayı bu iki yarış ileri bir tarihe ertelendi. Sezon 21 Mart'ta Avustralya GP ile başlayacaktı, böylelikle 28 Mart Bahreyn yarışıyla sezon start alacak.

Imola pisti geçen sene olduğu gibi tekrardan takvime girdi, beğendiğim bir pist değil. Mugello gelseydi çok daha iyi olurdu, Imola da geçiş yapmak zor, Mugello bu konuda iyi.

2 Mayıs tarihinde de boşluk var, o tarihe Portimao yarışı olacak gibi duruyor. Portimao güzel pist.

Çin GP, Avustralya pistine göre çok daha keyifli ve bolca geçişe imkan veren bir pist. Umarım Çin GP düzenlenir, Avustralya düzenlenmese de pek umrumda değil. Bu pist niye hâlâ bu kadar takvimde kalıyor onu da anlam veremiyorum. Avustralya da bir yarış olmalı ama bu pist Melbourne pisti olmamalı kesinlikle.
 
Çin GP ertelendi mi yoksa kaldırıldı mı?
Bazıları ertelendi diyor, bazıları kaldırıldı diyor. Hangisi doğru?

Çünkü şu an yarış takviminden kalkmış gözüküyor.

IMG_20210112_141233.jpg
 
Imola takvime girdiğine göre bir pistin çıkması gerekiyor. Bu takvim doğruysa eğer ben de yeni Twitter da gördüm, Çin GP takvimden çıkarılmış gözüküyor. Monaco, Azerbaycan, Kanada, Suudi Arabistan pistleri de takvimden çıkabilir. Bunların yeri de değişebilir.
 
Umarım boşluğa Portimao gelmez. Sevmedim o pisti kıvrım kıvrım ve dar, sanki çizilirken karalama yapılmış gibi, arabalar tam performansını gösteremiyor. İstanbul Park gibi bir nimet varken Portimao istemem, ama ne yazık ki sanırım Portimao gelecek.
 
Portimao zevkli pist, geçen sezonki yarış çok keyifliydi. Bu yeni pistlerden keyifsiz olanı tartışmasız Imola. İstanbul Park güzel bir pist, geçen sezonunda en heyecanlı yarışıydı. Nisan ayında Ramazan var bahanesiyle organizasyonu reddedersen, bahane ararsan bu takvimde sana yer vermemekte sonuna kadar haklılar.

İstanbul Park pisti normal koşullarda takvime giremez, geçen sezon olduğu gibi bir durum meydana gelirse takvime girme ihtimali çok yüksek. Bu yeni açıklanan takvimde bile değişiklikler olabilir pandemi durumuna bağlı olarak.
 
İstanbul Park takvime girer ama o boş alana değil. Pandemi böyle giderse birkaç yarış daha gidici zaten.

İstanbul park için iki ana sorun var: Mevsim ve Para. Doğal olarak yarışın yaz aylarında ya da yaza yakın yapılması isteniyor, zira soğuk hava ya da yağmur pek istenen bir şey değil. Para ise bir diğer sorun. Ancak birkaç yarış daha çıkarsa para kısmında da indirim yapabilir F1, o zaman girebiliriz.

Mesela sokak pistleri bu sene de olmayabilir. Dolayısıyla o boşluklardan birine Türkiye'yi düşünebiliriz belki.
 
Şahsen İmola'nın dönmesine çok sevindim, en sevdiğim pistlerden birisiydi. Çin ve Rusya'yı pek sevmiyorum. Çin'in şu an için olmaması sevindirici benim için. Kalan takvim bence güzel. İstanbul Park'ın döneceğini hiç sanmıyorum açıkçası. Geçen sezon gibi "seyircisiz" yarış yapıp VIP'de bine yakın seçilmiş bir grup insan toplanacaksa hiç olmaması taraftarıyım.
 
@SideWinder bende aynı düşüncedeyim. Sonuçta geçen yılın "en iyi yarışı" olarak seçilmiş bir pisti atlayacaklarını sanmam ama bu durum sadece ona bakmıyor. "We race as one" gibi sloganları olan bir organizasyon hiçbir sorun yokmuş gibi Suudi Arabistan'ta sokak yarışını takvime katabiliyor. Artık "We race for money" daha uygun bir slogan olur. Ancak şartlar o kadar katı ki para bile önemsiz hale gelebiliyor. İşte bu sayede tekrardan İstanbul Gp'yi görebiliriz gibi geliyor bana. Umarız da görürüz.
 
@SideWinder bende aynı düşüncedeyim. Sonuçta geçen yılın "en iyi yarışı" olarak seçilmiş bir pisti atlayacaklarını sanmam ama bu durum sadece ona bakmıyor. "We race as one" gibi sloganları olan bir organizasyon hiçbir sorun yokmuş gibi Suudi Arabistan'ta sokak yarışını takvime katabiliyor. Artık "We race for money" daha uygun bir slogan olur. Ancak şartlar o kadar katı ki para bile önemsiz hale gelebiliyor. İşte bu sayede tekrardan İstanbul GP'yi görebiliriz gibi geliyor bana. Umarız da görürüz.

Ya para tabii. Ramazan falan hikaye. Bu sene seyircili olsaydı yarış, tüm biletler satılmıştı mesela, dopdolu olacaktı. Biletler sadece ucuz olduğundan değil, F1 kitlesinin 2011'e göre ciddi anlamda artmasından da dolayı satıldı.

Ama bu sene hem Portimao hem de İstanbul takvime girecektir, beklemek lazım sabırla.
 
Ya para tabii. Ramazan falan hikaye. Bu sene seyircili olsaydı yarış, tüm biletler satılmıştı mesela, dopdolu olacaktı. Biletler sadece ucuz olduğundan değil, F1 kitlesinin 2011'e göre ciddi anlamda artmasından da dolayı satıldı.

Ama bu sene hem Portimao hem de İstanbul takvime girecektir, beklemek lazım sabırla.
Aynen öyle. Aslında İstanbul girmese bile takvime Portimao'da İstanbul kadar güzel bir pist. Her türlü rekabet sağlanır. Yine de hem ülkemize ekonomik katkısı hem de yıllardır bu hasrete doyamadığımız için İstanbul GP'nin takvime girmesini her şeyden çok istiyorum.

İkisi de girerse tadından yenmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı