Aynı görüşteyim zaten.Yetenek açısından kıyas yapmıyorum, yeteneksiz bir sürücü 4 şampiyonluk alamaz fakat Hamilton'ın mental avantajını ve takımının çok daha iyi iş çıkarmasını iyi kullandığı ortada. Fırsatları iyi değerlendiren taraf Hamilton oldu, Vettel eğer mental açıdan daha dayanıklı biri olsaydı 2 şansından 1 tanesinde kırmızılarla şampiyonluk alabilirdi.
2017 için Vettel'i suçlamak yanlış, 2018 için haklısın. Alonso 2010 ve 2012 sezonlarında Vettel'e kaybetti ama bunu da biliyorsundur. 2018 yılında koltukta Alonso olsaydı Ferrari bana göre şampiyon olabilirdi, Vettel'in kendisi bile mental olarak çökmeseydi o da şampiyon olurdu ama adam çöktü maalesef.Bence 2017 ya da 2018 aracıyla Alonso alabilirdi.
Kesinlikle.Yetenek yarış kazandırır ama konsantrasyon ve hırs uzun vadede şampiyonluklar kazandırır. İşte Vettel bu diğer etkenlerden uzak şu anda, sorunu yetenek değil.
Doğru her ikisi de aynı puanla sezonu tamamladı, Raikkonen 1 puan farkla şampiyonluğu bu ikisinin elinden aldı.Alonso gibi bir sürücüye karşı yanlış hatırlamıyorsam eşit puanla bitirmişti o sezonu.
Aynı görüşteyim zaten.
2017 için Vettel'i suçlamak yanlış, 2018 için haklısın. Alonso 2010 ve 2012 sezonlarında Vettel'e kaybetti ama bunu da biliyorsundur. 2018 yılında koltukta Alonso olsaydı Ferrari bana göre şampiyon olabilirdi, Vettel'in kendisi bile mental olarak çökmeseydi o da şampiyon olurdu ama adam çöktü maalesef.
Kesinlikle.
Doğru her ikisi de aynı puanla sezonu tamamladı, Raikkonen 1 puan farkla şampiyonluğu bu ikisinin elinden aldı.
Bu bir mazeret olmamalı bana göre, Vettel o yıl çok hatalıydı. Elbette o sezon Singapur yarışından sonra güncellemelerle geriye giden bir Ferrari vardı, Vettel'in kendisi de bunu itiraf etmişti. 2017 için Vettel'e yüklenmek anlamsız, Singapur'daki kaza yüzünden şampiyonluk gitmedi o sezon. O sene hayatının en iyi sezonlarından birini geçirdi, gerçekten çok iyiydi. 2018 yılında bu koltukta olsaydı şampiyon olurdu demek sadece bir tahmin. Aynı Alonso 2010 sezonunu Vettel'e karşı kaybetti, 2012 sezonunda da Vettel'e kaybetti, 2012 sezonundaki Ferrari 2010 modeli kadar rekabetçi değildi. Onu saymayabiliriz.Bana göre 2018'in 2. yarısında Vettel, bu kadroyla olmayacağını anlayıp kafadan bitirdi işi. Şimdiki hallerini görünce, 2018'de başka bir pilotla dahi şampiyonluğun geleceğine inanmıyorum artık.
Ferrari'de bile olsa şampiyon olmasını isteyeceğim kişiydi Alonso. Android'in 5 yıllık serisini bitiren sürücüydü ve McLaren taraftarı olarak müthiş bir sempatim oluşmuştu. Keşke McLaren ile sürünmeseydi ama yapacak bir şey yok. Vettel o sezonlarda hakkıyla aldı, zaten hakkı olmadan şampiyonluk gelmez ama o 2 yıl nedeniyle Vettel'e biraz garezim olabilir.Aynı Alonso 2010 sezonunu Vettel'e karşı kaybetti, 2012 sezonunda da Vettel'e kaybetti, 2012 sezonundaki Ferrari 2010 modeli kadar rekabetçi değildi.
Yok ben mentallik açısından değindim. Yoksa Bakü, Almanya, İtalya, Japonya, Amerika pistlerinde yaptığı gibi hataları mazeret kabul edemez.Bu bir mazeret olmamalı bana göre, Vettel o yıl çok hatalıydı. Elbette o sezon Singapur yarışından sonra güncellemelerle geriye giden bir Ferrari vardı, Vettel'in kendisi de bunu itiraf etmişti. 2017 için Vettel'e yüklenmek anlamsız, Singapur'daki kaza yüzünden şampiyonluk gitmedi o sezon. O sene hayatının en iyi sezonlarından birini geçirdi, gerçekten çok iyiydi. 2018 yılında bu koltukta olsaydı şampiyon olurdu demek sadece bir tahmin. Aynı Alonso 2010 sezonunu Vettel'e karşı kaybetti, 2012 sezonunda da Vettel'e kaybetti, 2012 sezonundaki Ferrari 2010 modeli kadar rekabetçi değildi. Onu saymayabiliriz.
Android ama ne android...Ferrari'de bile olsa şampiyon olmasını isteyeceğim kişiydi Alonso. Android'in 5 yıllık serisini bitiren sürücüydü ve McLaren taraftarı olarak müthiş bir sempatim oluşmuştu. Keşke McLaren ile sürünmeseydi ama yapacak bir şey yok. Vettel o sezonlarda hakkıyla aldı, zaten hakkı olmadan şampiyonluk gelmez ama o 2 yıl nedeniyle Vettel'e biraz garezim olabilir.
2017 sezonunda Vettel'i yarı yarıya suçlamak saçmalık. Antipatin var bu yorumun tarafsız değil. 2018 için dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Vettel'i 2017 için yarı yarıya suçlu görüyorum ama 2018 Almanya'dan sonra bu iki özelliğini tamamen kaybetti.
O iki sezonda ben de Vettel'den nefret ediyordum doğruya doğru, Alonso'yu tutuyordum doğal olarak Ferrari yüzünden. Benim için Ferrari pilotlardan önce gelir her zaman.Hem Ferrari'ye feci bir antipatim var hem de 2010 ve 2012 sezonlarından dolayı Vettel'e biraz uzağım.
Alonso, Petrov'a toslamıştı, yoksa alabilirdi, ama o sezonlar Vettel de çok iyiydi.Vettel o sezonlarda hakkıyla aldı,
Vettel için kalbimi kırdığına değer mi?2017 sezonunda Vettel'i yarı yarıya suçlamak saçmalık. Antipatin var bu yorumun tarafsız değil.