Avusturya'da yerleşme izni nasıl alınır?

504940

Centipat
Merhabalar, henüz on altı yaşındayım ve yaklaşık iki sene kadar sonra on sekiz yaşıma geldiğimde yurt dışına çıkacağım ve ailemde bunu onaylıyor. Akıcı bir İngilizcem, temel seviyede Fransızca ve Almancam var. Avusturya'da araştırdığım kadarıyla Almanca resmi dil bu yüzden bu süreç içerisinde Almancamı geliştireceğim. Aynı şekilde maddi açıdan hem ailemin hem de kendi kazandığım bir gelir var bu doğrultuda Avusturya'da bir hayat kurmayı düşünüyorum. Süreci araştırmak istediğimde klasik makaleler dışında yararlı bir bilgiye ulaşamadım. Süreç nasıl işliyor, oturum izninin yanı sıra kalıcı yerleşme izni nasıl alınıyor? Bu konular hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Ayrıca bir diğer konu ise tüm gelirimi internetten sağlıyorum bu gelir ailemin desteği olmadan bile yurt dışına çıkabileceğim seviyelerde tüm gelirimin internet üzerinden olması herhangi bir sıkıntı oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca bir diğer konu ise tüm gelirimi internetten sağlıyorum. Bu gelir ailemin desteği olmadan bile yurt dışına çıkabileceğim seviyelerde. Tüm gelirimin internet üzerinden olması herhangi bir sıkıntı oluşturur mu?
Hayır oluşturmaz.

Süreç nasıl işliyor, oturum izninin yanı sıra kalıcı yerleşme izni nasıl alınıyor?
Kalıcı oturma izni almanın birden fazla yolu vardır ve bunlar ülkeden ülkeye değişebilmekle beraber çoğu zaman aynıdır.

1. Evlilik yoluyla oturma izni: Eğer taşınmak istediğiniz ülkenin vatandaşıyla evlilik yaparsanız önce oturma izni, ardından şartları tamamlarsanız da vatandaşlık alırsınız.
  2. Yatırım yaparak oturma izni: Yatırım olayı ülkeden ülkeye değişiyor. Kimi ülke 300-400 bin euro değerinde ev almanızı ister, kimi direkt olarak iş yeri kurmanızı ister. Yaşam standartı yüksek ülkelerde (Avusturya buna dahil) gereken yatırım miktarı artar. Yunanistan veya Türkiye gibi ülkelerde ise bu miktar daha düşüktür.
  3. İş teklifi alarak oturma izni: Özel bir şirketten çalışma davetiyesi alırsanız şirketin bulunduğu ülkeye çalışmak için gidebilirsiniz. Tabii bunun da standartları ülkeden ülkeye değişmektedir. Mavi yakadan daha çok beyaz yakalar bu oturma izninden yararlanabilir. Doktorlar, mühendisler veya akademisyenler gibi.
  4. Eğitim yoluyla oturma izni: Eğitimin pek çok farklı yolu var. Kimisi yüksek lisans için gidiyor, kimisi dil okuluna, kimisi ise mesleki eğitim okuluna. Eğitimi bitirdikten sonra oturmanız garanti değil ama gittiğiniz yerde iş bulabilirseniz kalıcı olabilirsiniz.
  5. İnsani yardım (mülteci) oturma izni: Eğer yaşadığınız ülkede can güvenliğiniz tehdit altındaysa sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Benim aklıma gelenler bunlar. Hangi yolu seçecekseniz o konu hakkında derin araştırmalar yapmanızda yarar var. Özellikle YouTube'da deneyimlerini paylaşan insanlar yararlı olabilir.

Hayır oluşturmaz.

Kalıcı oturma izni almanın birden fazla yolu vardır ve bunlar ülkeden ülkeye değişebilmekle beraber çoğu zaman aynıdır.

1. Evlilik yoluyla oturma izni: Eğer taşınmak istediğiniz ülkenin vatandaşıyla evlilik yaparsanız önce oturma izni, ardından şartları tamamlarsanız da vatandaşlık alırsınız.
  2. Yatırım yaparak oturma izni: Yatırım olayı ülkeden ülkeye değişiyor. Kimi ülke 300-400 bin euro değerinde ev almanızı ister, kimi direkt olarak iş yeri kurmanızı ister. Yaşam standartı yüksek ülkelerde (Avusturya buna dahil) gereken yatırım miktarı artar. Yunanistan veya Türkiye gibi ülkelerde ise bu miktar daha düşüktür.
  3. İş teklifi alarak oturma izni: Özel bir şirketten çalışma davetiyesi alırsanız şirketin bulunduğu ülkeye çalışmak için gidebilirsiniz. Tabii bunun da standartları ülkeden ülkeye değişmektedir. Mavi yakadan daha çok beyaz yakalar bu oturma izninden yararlanabilir. Doktorlar, mühendisler veya akademisyenler gibi.
  4. Eğitim yoluyla oturma izni: Eğitimin pek çok farklı yolu var. Kimisi yüksek lisans için gidiyor, kimisi dil okuluna, kimisi ise mesleki eğitim okuluna. Eğitimi bitirdikten sonra oturmanız garanti değil ama gittiğiniz yerde iş bulabilirseniz kalıcı olabilirsiniz.
  5. İnsani yardım (mülteci) oturma izni: Eğer yaşadığınız ülkede can güvenliğiniz tehdit altındaysa sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Benim aklıma gelenler bunlar. Hangi yolu seçecekseniz o konu hakkında derin araştırmalar yapmanızda yarar var. Özellikle YouTube'da deneyimlerini paylaşan insanlar yararlı olabilir.
Avusturyalıların yaşayış biçimleri, tarihleri ve kültürleri ilgimi çekiyor. Maddi açıdan sorun yok Avrupa'nın kültürlerini uzun süredir araştırıyorum ayrıca kendimi ifade edebilecek derecede temel bir almancam var bunu iki yıl içerisinde akıcı bir hale getirmeyi düşünüyorum. Zamanı geldiğinde yukarıda saydıklarımla birlikte oraya turistik amaçla gidip daha sonrasında kalıcı bir oturum izni alma ihtimalim oluyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı