Ayağıma Sıcak Kahve Döküldü

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar uzatmadan, sizin de canınızı sıkmadan anlatmaya çalışıp 1-2 ufak soru yönelteceğim. Başıma bir talihsizlik geldi, 1 bardak dolusu kahve, çorap ve ayakkabı varken bileğimden içeri boşaldı. 90 derece rahat vardır diye tahmin ediyorum, yeni alınmıştı; daha hiç dudak bile değmemişti bardağa :)

Ayak üstü derisi biraz narin oluyor haliyle 7*2cm'lik bir alan kalktı. Anlatımdan ötürü rahatsız olan varsa şimdiden çok çok özür diliyorum. Dışarıdan bakıldığında biraz kötü görünüyor açıkçası. Görüp de "ooouu" veya benzeri tepki vermeyen biri olmadı yani.

Silverdin ve Furacin isimli 2 krem kullanıyorum, 2 gün geçti üzerinden ancak gözle görülür bir iyileşme yok. İlk günler ayağımı kullanabilirken son zamanlarda hareket ettirdiğimde biraz acımaya başladı. 3 gündür zaten raporluyum ancak Pazartesi devam etmem gereken bir uzmanlık eğitimim var; araba ile gidecek olsam bile 200 metre her halükarda yürümem gerekecek.

Yara açık dursun denildi ancak kullandığım kremler biraz vıcık vıcık gösteriyor ilgili alanı. Kabuk bağlaması ne kadar mümkün şeklinde kendi kendime sorular soruyorum. İçimden bir ses yara nemli veya ıslakken kabuk bağlamaz diyor.
2. derece sınıfına giren ancak ilgili klasmanda hafif sayılan bir yanık. Haşlanma diye tabir ediliyormuş sanırım :)

Bu tip bir süreç yaşayan - deneyimlerini aktarmak isteyen olursa bekliyorum. Duşa gireceğim ancak su değer korkusu yüzünden giremiyorum, yürümem gerekiyor ancak eklem bölgesi olduğu için iyileşme sürecini sekteye uğratır mı bilmiyorum. Yakın zamanda tekrar kontrole gideceğim, 2 gün içerisinde gözle görülür bir iyileşme olur diye düşünüyordum ancak olmadı açıkçası.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de su kaynatırken çaydanlıkta, tuttuğum gibi sapındaki vida çıkmıştı ve kaynar su sortlu bacağıma, corapsiz ayağıma dökülmüştü. Deri de kalkmıştı.

Senin kullandigin kremleri kullandım. Ek olarak zeytinyağı sürdüm bölgeye. Acısını baya bir alıyor ve bir nebze hareket etmemi sağlıyordu.

Doktora gitmemiştim ve o halde de çalışmıştım ben 7 8 saat ayakta. Seninki daha kotu olmus herhalde. Şu an iz vs. kalmadi. 2-3 ayda tamamen iyileşti. Iki buçuk ay ağrısını çektim.

Yürüyemiyorsun zorlama bence. Daha kötü hale getirebilirsin. Iyilesmesi de uzayabilir.

Son düzenleme:
İlk andaki müdahale çok önemli hocam. Ondan sonra yapılabilecek pek bir şey kalmıyor zaten. Yara sarılmamalı evet. Krem tabakası çok kalın olmamalı. Hatta gün içerisinde birkaç kere kremi temizleyip hava almasını sağlayabilirsiniz. Kabuğunu bağlar o bir şekilde. Yaralı alan nasıl bilmiyorum ama bir terliğin üst kısmını kesip sizi rahatsız etmeyecek yerlerden ip vb. şeyler geçirerek kendinize terlik yapabilirsiniz.

Geçenlerde iş kazası ile alakalı uzman biri eğitime gelmişti. Bir kaza meydana gelmeden önce mutlaka ön belirtiler - ufak kazalar oluşur; önlem alınmadığı taktirde er ya da geç büyük kaza meydana gelir demişti.

O masa yüzünden daha önce de ayağıma çay dökülmüştü ayakkabı üzerine gelecek şekilde. Hatta benim dikkatsizliğim yüzünden başkalarının ayağına da, zarar vermeyecek şekilde çay dökülmüştü.

En son yine benim dikkatsizliğim yüzünden komple 1 bardak kendi üzerime döküldü :) Şuan tek korkum iyileşme sürecinin uzaması ve işe başlama sürecimi etkilemesi.

Aynen dedigin gibi. Usengeclikten 2 vidayi sikmadim. 3 ay ayak ağrısı çektim :) Uğraşması, çorap ve ayakkabı giyince havasız kalması ve soyulmuş deriye batmasi da cabası.

Bardağın dolu tarafı da yüz gibi daha hassas yerlerden de olabilirdi deyip şükür diyor.

Onundeki 2 3 ay biraz sıkıntılı geçer. Ne kadar yatarsan, o kadar iyileşmesi hızlanır gibi geliyor bana.

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. İşini telafi edebilirsin, sağlığını riske atma derim.
Bu ilaçlardan ve ya seni muayene eden doktordan emin değilsen başka bir doktora daha görünmen iyi olabilir. Ayak hassas bölge.

Geçenlerde iş kazası ile alakalı uzman biri eğitime gelmişti. Bir kaza meydana gelmeden önce mutlaka ön belirtiler - ufak kazalar oluşur; önlem alınmadığı taktirde er ya da geç büyük kaza meydana gelir demişti.
Yapmayın hocam geçen laptopa su döktüm bir şekilde kurtardım. İkinciyi atlatacağını sanmıyorum.

Yapmayın hocam geçen laptopa su döktüm bir şekilde kurtardım. İkinciyi atlatacağını sanmıyorum.
Bunun da önlemi çok basit :) Elektronik aletlerin yanında sıvı tüketmeyeceksin :) Tüketiyorsan da sonuçlarına katlanacaksın.
Bu arada 3 hafta içerisinde tamamen iyileşti arkadaşlar. Ölü deriler ilk gün temizlense bu süre 2 haftaya düşebilirmiş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı