Ayak bileğinin sürekli sakatlanması

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Merhaba arkadaşlar. Ben antrenmanlarda sürekli sakatlanıyorum. Bileğime İbuprofen, Bengay ne varsa sürdüm geçiyor diğer antrenman yine acıyor. Ayağımızı dışa çevirdiğimizde oluşan boşluk vardır. O boşluğun içi ağrıyor sonra tarak kemiği ağrıyor. Hocalarıma danıştım biri diğer antrenmana gel bir bakalım durumuna dedi, diğer hocam bileğine sargı bezi sar dedi şu kendiliğinden yapışanlardan. Kronik sakatlara benzedim resmen. Performansımı da düşürüyor ☹️ sizin önerebileceğiniz bir tavsiye var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ben antrenmanlarda sürekli sakatlanıyorum. Bileğime İbuprofen, Bengay ne varsa sürdüm geçiyor diğer antrenman yine acıyor. Ayağımızı dışa çevirdiğimizde oluşan boşluk vardır. O boşluğun içi ağrıyor sonra tarak kemiği ağrıyor. Hocalarıma danıştım biri diğer antrenmana gel bir bakalım durumuna dedi, diğer hocam bileğine sargı bezi sar dedi şu kendiliğinden yapışanlardan. Kronik sakatlara benzedim resmen. Performansımı da düşürüyor ☹️ sizin önerebileceğiniz bir tavsiye var mı?
Vücut uygun değilse bırak biraz bekle kaynasın.

1609771514969.png
Allah yardım etsin.

Merhaba arkadaşlar. Ben antrenmanlarda sürekli sakatlanıyorum. Bileğime ibuprofen, bengay ne varsa sürdüm geçiyor diğer antrenman yine acıyor. Ayağımızı dışa çevirdiğimizde oluşan boşluk vardır. O boşluğun içi ağrıyor sonra tarak kemiği ağrıyor. Hocalarıma danıştım biri diğer antrenmana gel bir bakalım durumuna dedi, diğer hocam bileğine sargı bezi sar dedi şu kendiliğinden yapışanlardan. Kronik sakatlara benzedim resmen. Performansımı da düşürüyor ☹️ sizin önerebileceğiniz bir tavsiye var mı?

Kanka muhtemelen bir kere bileğin burkuldu, 1-2 ay üstüne zor bastın ve ondan sonra geri dönmek için acele ettin. Bileğin gücünü toparlayamadan sahaya indin. Sanıyorum futbol oynuyorsun. Futbolcu sakatlığıdır genelde. Tekrar etmesi bileğin güçsüzlüğünden kaynaklanır. Bir MR çektir. "Stres kırığı" dediğimiz sakatlık olabilir. Ayaktan 1-2 kere aynı sakatlığı yaşadığın zaman ortaya çıkar. Farklı sebepleri de var tabii. Bir zaman sonra kronikleşir. Ayak bileğini güçlendirici hareketler internette mevcut. Basit hareketler. Yapmaya çalış. D vitaminini artır kemik güçlenmeli. Bileğinde ödem de vardır bu sakatlığı sürekli yaşıyorsan. Onun için de bir kovaya kaynama derecesinde sıcak suyu koy 2 dk ayağını içine daldır daha sonra başka bir kovada buzlu su koy sıcaktan çıkar ve hemen soğuk suya 1 dk daldır. Bunun arka arkaya 5 defa yap. Hücrelere şok etkisi yaratacak ve ödemi atacak. 1-2 gün sonra hem sıcak suya hem soğuk suya alışıyorsun meraklanma. Ha bu kadarını nerden biliyorum dersen, referans vermeme gerek yok. Bana güven ;) geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00