Ayak kokusu nasıl giderilir?

Direk duşa girebilirsiniz yada sadece ayaklarınızı yıkayıp farklı çoraplar giyebilirsiniz. Aşırı terleyen biri iseniz rutin haline getirin.
 
Ayak kokusu genelde çorap ve ayakkabıyı değiştirmemenin sonucu oluşur. Özellikle çorapları her gün değiştirmen, ayakkabıyı ise mümkünse 3 günde 1 değiştirmen önerilir. Ve kullanmadığın ayakkabıları havasız bir yerde bırakırsan koku içeriye sinebilir.

İkinci olarak ayak kokusu bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi de olabilir. Babamda da var ve doktor bunun mantarla ilgili olduğunu söylemişti.
 
Dostum, ayakkabılar için özel spreyler var kokuyu gidermesi adına. Bunları ayakkabın için kullanabilirsin. Arkadaşların bahsettiği gibi aynı ayakkabı ve çorabı giymekten oluşan kokuyu değişim toparlayabilirsin fakat. Genel olarak bir ayak kokusuna sahipsen buna farklı çözümler var biraz googlelayarak bulabilirsin. Düzenli yıkamanın yanında hava alacak ayakkabıları seçersen bir nebze önüne geçebilirsin.
 
Uzun bir gün sonunda ayakkabımı çıkarınca evdeki herkes pencereleri açıyor ayak kokum yüzünden. Nasıl geçirilir?
Her gün çoraplarını değiştireceksin. Ayakkabıyla giydiğin çorabı çıkardıktan sonra asla giymeyeceksin. Eğer ergenlikteysen terleme çok fazla olur normaldir korkmana gerek yok. Fakat temizliğine dikkat etmezsen ayağında mantar oluşabilir. Ayaklarını yıka.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı