Ayca lor peyniri 25G protein

Yer
İstanbul / Sancaktepe
Arkadaşlar değerleri direk atıyorum, kutusunun üstündekiyle aynı değerler. Bence protein oranı mükemmel ve kilosu 24 TL'di 1 hafta önce şu an 70 olmuş olabilir BİM'de satılıyor. Evet etteki aminoasit bunda yok falan diyeceksiniz, para olsa sindirimi zor olan peyniri kimse yemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulumuzun karşısındaki BİM'e hiç kimse gitmiyordu. 50-60 paket bundan aldım her gün sabahları yumurta kırarken 100 grama yakın yerim. Müthiş bir besin, tabii bu fiyat için. Şimdi aminoasit yok, derimizi kalınlaştırır diyenler gelmeden yorumumu yapıp kaçayım.

Arkadaşlar değerleri direk atıyorum, kutusunun üstündekiyle aynı değerler. Bence protein oranı mükemmel ve kilosu 24 TL'di 1 hafta önce şu an 70 olmuş olabilir BİM'de satılıyor. Evet etteki aminoasit bunda yok falan diyeceksiniz, para olsa sindirimi zor olan peyniri kimse yemez.
Bütün şubelerinde var mıdır?

Aminoasit nedir hocam?
Tam terimini bilmiyorum ama şöyle açıklayayım. Protein içerisinde bulunan ve spor yaptığımızda ihtiyaç duyduğumuz maddeler. Bazı protein kaynaklarında her çeşidi bulunmuyor mesela ette olanlar sütte olmaz gibi. Bitkisel protein kaynaklarına bu yüzden yarım protein kaynağı deniyor. Türkiye şartları altında protein proteindir çok kafaya takmayın.

Bütün şubelerinde var mıdır?
5 şubeden 1 tanesinde olmuyor genelde.

5 şubeden 1 tanesinde olmuyor genelde.
Gittiğim şubede yoktu da bir tane çörek otlu peynir vardı. Protein değeri aynıydı.
Ama 50 liraydı. Çok pahalı.
Tam terimini bilmiyorum ama şöyle açıklayayım. Protein içerisinde bulunan ve spor yaptığımızda ihtiyaç duyduğumuz maddeler. Bazı protein kaynaklarında her çeşidi bulunmuyor mesela ette olanlar sütte olmaz gibi. Bitkisel protein kaynaklarına bu yüzden yarım protein kaynağı deniyor. Türkiye şartları altında protein proteindir çok kafaya takmayın.
Aminoasitler proteinlerin yapı taşıdır. Bunların dizilimiyle oluşuyor. Ama kullanılma miktarı, dizilişi, DNA gibi(daha fazla faktör var.) faktörlerden dolayı bir sürü çeşit protein oluşuyor.
20 aminoasit var. 12'sini vücut kendi üretebiliyor. Diğer 8'ini dışardan almakla mecbur. Bunlara esansiyel (zorunlu) deniyor.
Hem o ette olanlar sütte olmaz gibi değil. Belki miktarı azdır yada fazladır ama ikisi de tam proteindir. O dediğiniz tam protein olmayanlar için geçerli. Mesela falafel yapacaksın. Nohuttan yapılır o. Nohutla beraber fasulye de kullanırsın. İkisi birbirini tamamlar.
Ve TC şartlarında protein proteindir diyorsunuz ya. Bitkisel proteinleri harmanlayarak tüketirseniz sorun olmaz. Örneğini verdim zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı