Mis tost peyniri çok kötü

Her gün mü tatlı yapıyorsunuz? Hayır. Bilindik marka dediğiniz arada 10-15 TL fark ya var ya yok. Bir şeyi yapacaksam düzgün yapmayı tercih ediyorum ya da yapmıyorum direkt.
İşte o yüzden. Genelde süt alan birisi değilim zaten. Bir tatlı yapacaksam belli bir bütçe ayırıyorum. Bu bütçeyi aşmıyorum. Genellikle süt yerine kullandığım ana malzemelerin kalitesine önem verdiğim için sütü daha ucuza almam gerekiyor. Bilindik markaların sütü ile muadillerin sütü tatlılarda fark yaratmıyor. Eğer sütü sade olarak içeceksem kesinlikle bilindik markalardan alırım zaten.

Bilindik markaların sütü ile muadillerin sütü tatlılarda fark yaratmıyor. Eğer sütü sade olarak içeceksem kesinlikle bilindik markalardan alırım zaten.
Yaratıyor işte hocam fark. Kaliteli bir markanın tam yağlı sütünü kullanmakla en ucuz yarım yağlı sütü kullanmak arasında dağlar var. Önünüzde iki ayrı sütle yapılmış tatlı olsaydı farkı anlardınız. İşin sağlık boyutu da var bir de.

Yaratıyor işte hocam fark. Kaliteli bir markanın tam yağlı sütünü kullanmakla en ucuz yarım yağlı sütü kullanmak arasında dağlar var. Önünüzde iki ayrı sütle yapılmış tatlı olsaydı farkı anlardınız. İşin sağlık boyutu da var bir de.
Çok sütlü tatlılara alerjim var. Öyle bir tatlı koyarsanız yüksek ihtimal boğazım şişer. O yüzden bunların sütünü kullanıyorum. Eğer çok sütlü bir tatlı olacaksa evet kullanmam bunları zaten. Hatta gerek olmadıkça kullanmıyorum fakat yoğurdu maalesef kullanmak zorunda kalıyorum çünkü nereye gidersem gideyim başka alternatifi yok. Varsa da adam 200'e 2 kilo yoğurt satıyor. Bu yoğurdu bir iki yemeğe koysam yarısı gidecek zaten. Bu işe bir el atılması lazım.

Ailem memlekette ben ise ayrı evde yaşıyorum. Staj görüyorum. Babam hazirana kadar benimle kalır tatil için ailemin yanına gider. Yani birikim yapabilmem için bu tür şeylerden kısmak zorunda kalıyorum. Çok yoğurt tüketiyorum. Haftada en az 1 tane tüketiyorum 2 kiloluktan. 200 liraya yoğurt alsam 1 ayda 800 liram gidiyor. Bu adamların ürünü ise 1 ayda 280 tükettiriyor sadece. Aradaki fark eğer aile evinde yaşıyorsanız önemli gelmeyebilir ama benim için önemli.

Çok sütlü tatlılara alerjim var. Öyle bir tatlı koyarsanız yüksek ihtimal boğazım şişer. O yüzden bunların sütünü kullanıyorum. Eğer çok sütlü bir tatlı olacaksa evet kullanmam bunları zaten. Hatta gerek olmadıkça kullanmıyorum fakat yoğurdu maalesef kullanmak zorunda kalıyorum çünkü nereye gidersem gideyim başka alternatifi yok.
Geçmiş olsun. Alerji konusuna bir şey diyemem. Hangi ürün size iyi geliyorsa onu kullanmanız lazım tabii. Kişisel bir şey bu.
Varsa da adam 200'e 2 kilo yoğurt satıyor. Bu yoğurdu bir iki yemeğe koysam yarısı gidecek zaten. Bu işe bir el atılması lazım.
Siz peynircilerde satılan yoğurtların fiyatını söylüyorsunuz. O fiyata normal vatandaş güç yetiştiremez. Marketteki bilindik markalardan bahsediyorum. Onların 2 kg'sı 100 TL civarı. Gayet karşılanabilir.
Ailem memlekette ben ise ayrı evde yaşıyorum. Staj görüyorum. Babam hazirana kadar benimle kalır tatil için ailemin yanına gider. Yani birikim yapabilmem için bu tür şeylerden kısmak zorunda kalıyorum. Çok yoğurt tüketiyorum. Haftada en az 1 tane tüketiyorum 2 kiloluktan. 200 liraya yoğurt alsam 1 ayda 800 liram gidiyor. Bu adamların ürünü ise 1 ayda 280 tükettiriyor sadece. Aradaki fark eğer aile evinde yaşıyorsanız önemli gelmeyebilir ama benim için önemli.
Yukarıda da dediğim gibi gidip o kadar pahalı yoğurt, süt, yumurta ben de almıyorum. Her şeyin organiğini almaya normal vatandaşın gücü yetmez benim de yetmez. Ama en azından marketteki en ucuz yoğurdu almıyorum gidip, iyi olanını alıyorum.

Ben de çok yoğurt tüketiyorum. Süt alıp kendimiz de mayalıyoruz sık sık. Kendi mayamızı çeviriyoruz. Biz de villa zengini değiliz elbette, ortalama gelire sahibiz işte. Gücümüz yetiyor çok şükür. Yetmese bile 1 ayda her gün yoğurt yiyeceğime 10 gün yerim 15 gün yerim yine de ucuz yoğurt almam.

Neyse konu dağıldı ve çok da uzadı. Günün sonunda kişisel bir görüş, ben fikirlerimi söyledim.

Bu tarz ürünleri üreten firmalar da önemli, örneğin BIM'de satılan peynirlerin gördüğüm kadarıyla "Kağanlar" isimli yükleniciye ait olanları kaliteli sayılır. Bazı ürünleri alırken lokal kodlarını da kontrol etmekte fayda var mesela yukarıda bahsettiğim peynirlerin 59xxx şeklinde kodlanmış varyasyonu idare ederken farklı koda sahip peynirlerde sorun yaşamıştım. Tabi marketten durum acil değilse peynir almak ne kadar doğru tartışılır orası ayrı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı