Aygıt yöneticisinde ekran kartındaki ünlem gitmiyor

SivasKangalı

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar size bir soru soracağım. Benim bir Lenovo Y550 laptopum var. Laptopta NVIDIA GeForce GT 240 m var. İşlemci olarak da Intel centrino 2 var. 4 GB RAM var. Laptop eski diye format atmıştım. Laptopa gereken şeyleri yüklerken bir ekran kartı sürücüsünü yapamadım. İnternetteki en yeni sürücü olan 342.01 sürücüsünü indirmeme rağmen bana aygıt yöneticisinde ünlem gösteriyor. Kod 43 hatası veriyor. Bu aygıt düzgün çalışmadığı için kapatıldı diyor. Kod 43 yaygın bir sorun ama ben ne yapsam yapamadım. Laptopta formattan sonra da artık NVIDIA Denetim Masası da gitti. Laptopa LoL ve TF2 gibi oyunlar indirmek istiyorum. Zamanında CS:GO 60 FPS veren laptop Google zor açıyor bu sorun yüzünden. Yardım edebilecekler edebilir mi?

Hocam formattan sonra ve önce hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Bir de driver booster gibi programlar kullandınız mı?

Merhaba ben abisiyim formattan önce aynı işletim sistemini kullanıyorduk. Bu sorun laptopu ilk aldığımızda da vardı ve sürücülerle oynayarak halletmiştim ama şimdi olmadı.

Tamam o zaman şöyle yapacağız:
  • Aygıt/Donanım Yöneticisine git.
  • Ünlem olan donanıma tıkla penceresi açılsın
  • "Ayrıntılar" sekmesine geç
  • Alttan "Donanım Kimlikleri" bilgisini seç (sağdaki oktan)
  • "Değer" penceresindeki ilk satıra sağ tıkla ve "kopyala" de.
  • Google'a git, yapıştır ve arat
  • Şimdi cihazın marka ve modelini bulduk.
  • Yeni bir arama ile sürücü aratıp indirebiliriz.

Hocam şunu indirip dener misiniz? GT240M için resmi bir Windows 10 sürücüsü mevcut değil.

NVIDIA GeForce GT 240M (video cards) drivers for Windows

Burada .inf dosyası içerisinde GT240M gördüm. Sitenin kendi installer uygulamasını kullanmak zorunda değilsiniz, manuel sürücü yükleme seçip dosyaların yeri sorulduğunda bu indirdiğiniz zipi ayıkladığınız klasörü gösterebilirsiniz.

Clip_14.jpg

Clip_12.jpg

Clip_13.jpg

Son düzenleme:
Hocam şunu indirip dener misiniz? GT240M için resmi bir Windows 10 sürücüsü mevcut değil.

NVIDIA GeForce GT 240M (video cards) drivers for Windows

Burada .inf dosyası içerisinde GT240M gördüm. Sitenin kendi installer uygulamasını kullanmak zorunda değilsiniz, manuel sürücü yükleme seçip dosyaların yeri sorulduğunda bu indirdiğiniz zipi ayıkladığınız klasörü gösterebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2408081
Eki Görüntüle 2408083
Eki Görüntüle 2408082
böyle oldu

Tamam o zaman şöyle yapacağız:
  • Aygıt/Donanım yöneticisine git.
  • Ünlem olan donanıma tıkla penceresi açılsın.
  • "Ayrıntılar" sekmesine geç.
  • Alttan "donanım kimlikleri" bilgisini seç (sağdaki oktan)
  • "Değer" penceresindeki ilk satıra sağ tıkla ve "kopyala" de.
  • Google'a git, yapıştır ve arat.
  • Şimdi cihazın marka ve modelini bulduk.
  • Yeni bir arama ile sürücü aratıp indirebiliriz.

Bu da işe yaramadı.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    58,4 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı