Aygıt yöneticisinde kaybolan aygıtlar nasıl geri yüklenir?

Evet bilgisayarımda Razer'ın Surround sürücüsünü aygıt yöneticisinden sildikten sonra, uygulamasını silip yüklememe rağmen geri gelmedi aygıt yöneticisine ve çalma aygıtı olarak gözükmüyordu. Kendi yaşadığım problemden dolayı bir araştırma yaptım ve başka buna benzer bir sorun yaşayan olursa diye yardımcı olmaya çalışacağım.
İlk olarak arama kısmına "bilgisayar yönetimi" yazarak tıklıyoruz. Oradan "aygıt yöneticisi"ne tıklıyoruz. Karşımızda böyle bir ekran olmalı:

1610092058737.png

Önce bilgisayarımızın adına (en yukarıda olan) sonrasında sol yukarıdan "eylem"e ve oradan "eski donanım ekle" seçeneğine tıklıyoruz.

1610092232599.png

Karşımıza çıkan sekmede önce devam sonrasında "listeden seçeceğim donanımı ekle" diyoruz.

1610092304103.png

Artık bu ekrandan kaybolan aygıtınızı yeniden yükleyebilirsiniz. Ben kendi örneğimden devam etmek istiyorum. Bunun için aşağıda "ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmına geliyorum.

1610092426690.png

Açılan ekrandan "Razer"ı buluyoruz ve üzerine tıkladığımızda kaybolmuş olan 7.1 Surround seçeneğini görebiliriz.

1610092486091.png

Yeniden kurmak istediğimiz programı seçerek ileri diyoruz ve kurulumumuz gerçekleşmiş oluyor. Tüm işlemler bitince bilgisayarınızı yeniden başlatmanız önerilir.
Bilgisayarınızı iyi günlerde kullanmanız dileğimle :).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı