Aygıt Yöneticisinden SSD'yi devre dışı bırakmak

iPoseidon

Hectopat
Daha fazla  
Evet, beyler başlıktanda anlayacağınız kadarıyla aygıt yöneticisinden SSD'yi devre dışı bırakmam gerekiyor. LOL'e yaklaşık 1 yıldır giremiyorum ve bir tane hata çözümü buldum. Çözümde ise adam aygıt yöneticisinden SSD'yi devre dışı bırakıyor. bknz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
SSD'imde windows yüklü devre dışı bıraksam birşey olur mu? Geri aktif edebilir miyim? PC' mi kapanır? Ne olur merak ediyorum.

Peki HDD'yi devre dışı bıraksam sorun olur mu? Geri açabilir miyim ve LOL HDD'de açılır mı yani oyun?
Beyler adam açıklamaya şunları yazmış;
~ Disable any CD/DVD Drives ~ 1. In the Start menu, search and select Device Manager 2. Open the Disc Drives drop down 3. Find and select any CD or DVD Drives you may have 4. Right-Click and Disable Driver. 5. Click OK when prompted.

Anladığım kadarıyla aygıt yöneticisinden herhangi bir diski devre dışı bırakın diyor ve bende şu 3'ü var. Hangisini devre dışı bırakmalıyım?
1605119261051.png

@RotasızBey @mühendizz @AXCHNEER

Son düzenleme:
Kardeşim'de LoL oynuyor ve sistemim SSD'de kurulu olmasına rağmen çalışıyor. Bunun SSD ile bir alakası olduğunu sanmıyorum ama oyunu HDD'ye kursanız belki deneme açısından daha iyi olabilir. Belki Windows kaynaklı bir sorun olabilir yani 1 yıldır sorun yaşıyorsunuz ve bu sürede hiç format attınız mı sisteminize ve nasıl bir sorun ile karşılaşıyorsunuz tam olarak.

Kardeşim'de LoL oynuyor ve sistemim SSD'de kurulu olmasına rağmen çalışıyor. Bunun SSD ile bir alakası olduğunu sanmıyorum ama oyunu HDD'ye kursanız belki deneme açısından daha iyi olabilir. Belki Windows kaynaklı bir sorun olabilir yani 1 yıldır sorun yaşıyorsunuz ve bu sürede hiç format attınız mı sisteminize ve nasıl bir sorun ile karşılaşıyorsunuz tam olarak.
1 yıldır LOL'e giriş yapamıyorum şampiyon seçimi ekranından sonra siyah ekran geliyor ve yanıt vermiyor diyor. İki defa format attım Windows'u C'ye yükledim, D'ye yükledim yine olmadı. LOL'ü de aynı şekilde. Bu videoyu izleyincede kafama yattı çünkü sorunun benim SSD'imde olduğunu düşünüyorum, SSD sağlığı bir ara kafayı yemişti o yüzden.
HDD'yi devre dışı bıraktığınız zaman içinde ne varsa kullanılamaz siz ne yapmak istiyorsunuz ben hala anlayamadım.
Tamam, bende LOL'ü SSD'ye yükleyip HDD'yi devre dışı bırakıp denesem onu diyorum? HDD'yi sonra aktifleştirsem sorun olur mu içindekilere vs. onu soruyorum.

1 yıldır LOL'e giriş yapamıyorum şampiyon seçimi ekranından sonra siyah ekran geliyor ve yanıt vermiyor diyor. İki defa format attım Windows'u C'ye yükledim, D'ye yükledim yine olmadı. LOL'ü de aynı şekilde. Bu videoyu izleyincede kafama yattı çünkü sorunun benim SSD'imde olduğunu düşünüyorum, SSD sağlığı bir ara kafayı yemişti o yüzden.

Tamam, bende LOL'ü SSD'ye yükleyip HDD'yi devre dışı bırakıp denesem onu diyorum? HDD'yi sonra aktifleştirsem sorun olur mu içindekilere vs. onu soruyorum.

Olabilir deneyin bakalım.

1 Yıldır LoL'e giriş yapamıyorum şampiyon seçimi ekranından sonra siyah ekran geliyor ve yanıt vermiyor diyor. İki defa format attım Windows'u C'ye yükledim, D'ye yükledim yine olmadı. LoL'ü de aynı şekilde. Bu videoyu izleyincede kafama yattı çünkü sorunun benim SSD'imde olduğunu düşünüyorum, SSD sağlığı bir ara kafayı yemişti o yüzden.

Tamam, bende LoL'ü SSD'ye yükleyip HDD'yi devre dışı bırakıp denesem onu diyorum? HDD'yi sonra aktifleştirsem sorun olur mu içindekilere vs. onu soruyorum.

Oyunuzu sağlıklı olduğunu düşündüğünüz depolama birimine kurun, zaten oyun oradan çalışacağı için aslında sorunu çözmüş olmanız gerekiyor ama belki de farklı donanımsal bir sorununuz da olabilir. Bu sorunu Riot'a mail atmayı deneyebilirsiniz. Türkçe olarak destek veriyorlar. Sizden hata raporlarınızı almak isteyeceklerdir ve nasıl alacağınızı da söylerler. Bence en mantıklı çözüm bu, sürekli format atmak ve farklı şekilde çözmeye çalışmak artık size fazlaca zaman kaybettirmiş çünkü. En mantıklısı oyunun yapımcı firmasından destek almak.

Oyunuzu sağlıklı olduğunu düşündüğünüz depolama birimine kurun, zaten oyun oradan çalışacağı için aslında sorunu çözmüş olmanız gerekiyor ama belki de farklı donanımsal bir sorununuz da olabilir. Bu sorunu Riot'a mail atmayı deneyebilirsiniz. Türkçe olarak destek veriyorlar. Sizden hata raporlarınızı almak isteyeceklerdir ve nasıl alacağınızı da söylerler. Bence en mantıklı çözüm bu, sürekli format atmak ve farklı şekilde çözmeye çalışmak artık size fazlaca zaman kaybettirmiş çünkü. En mantıklısı oyunun yapımcı firmasından destek almak.
Destek almaya çalıştım fakat desteği yeterli olmadı. Donanımsal bir sorun var bilgisayarımda CSGO'da VAC hatası felan veriyor mesela asla çözemedim. Bilgisayarım klasörüne girdikten sonra art arda F5 çektiğimde hiç bir klasör gözükmüyor felan bilgisayarda donanımsal bir sorun var ama nasıl anlayabilirim bu sorunu yani?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı