Aynadaki mi gerçek yüzümüz arka kameradaki mi?

888498

Picopat
Makaleler
1
Arkadaşlar aynaya bakıyorum yüzüm gayet simetrik, parlak, güzel duruyor ama bir fotoğraf çekimi oluyor, fotoğrafta bulunmak zorunda kalıyorum, örneğin fotoğraf makinesi veya arka kamerayla çekiliyor fotoğraf. Sonra bir bakıyorum resmen tipim ters düz olmuş. Bizim gerçek halimiz diğer insanların günlük hayatta bizi gördüğü halimiz arka kameradaki halimiz mi aynadaki halimiz mi? Çünkü arka kamerayla çekilen bazı fotoğraflarda arkadaşlarıma bakıyorum gerçekteki gibi pek görünmüyorlar, kimisinin kafası daha uzun çıkıyor kimisinin yüzü asimetrik çıkıyor ama dönüp gerçek hayatta bakıyorum hiç öyle değil. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar aynaya bakıyorum yüzüm gayet simetrik, parlak, güzel duruyor ama bir fotoğraf çekimi oluyor, fotoğrafta bulunmak zorunda kalıyorum, örneğin fotoğraf makinesi veya arka kamerayla çekiliyor fotoğraf. Sonra bir bakıyorum resmen tipim ters düz olmuş. Bizim gerçek halimiz diğer insanların günlük hayatta bizi gördüğü halimiz arka kameradaki halimiz mi aynadaki halimiz mi? Çünkü arka kamerayla çekilen bazı fotoğraflarda arkadaşlarıma bakıyorum gerçekteki gibi pek görünmüyorlar, kimisinin kafası daha uzun çıkıyor kimisinin yüzü asimetrik çıkıyor ama dönüp gerçek hayatta bakıyorum hiç öyle değil. Bunun sebebi nedir?

Tabii ki aynadaki hocam. Düz standart bir ayna görüntüde herhangi bir oynama yapmaz, basitçe sadece doğal yansıtma ile kendinizi görürsünüz, ama kamera lensleri görüntüyü yakalayıp son çıktıyı size verene kadar birçok aşamadan geçiriyor ve sonuçta da bir görüntü ortaya çıkıyor. Lensin tipi, bazi teknik özellikleri, sizin durduğunuz nokta, fotoğrafı çekenin durduğu mesafe, ışığın açısı vs vs birçok etmen işin içine giriyor.

Balık gözü lensler kullanılır telefon kameralarında geniş açı yaratmak adına, bu da görünüşü bozar. Asıl görünüşün aynadaki halindir.

Ön ve arka arasından arka kamera daha gerçeğe yakın. Mesafe arttıkça doğruluk payı artar.

Tabii ki aynadaki hocam. Düz standart bir ayna görüntüde herhangi bir oynama yapmaz, basitçe sadece doğal yansıtma ile kendinizi görürsünüz, ama kamera lensleri görüntüyü yakalayıp son çıktıyı size verene kadar birçok aşamadan geçiriyor ve sonuçta da bir görüntü ortaya çıkıyor. Lensin tipi, bazi teknik özellikleri, sizin durduğunuz nokta, fotoğrafı çekenin durduğu mesafe, ışığın açısı vs. Birçok etmen işin içine giriyor.

Hocam peki aynada yüzümüz yansıyor fakat arka kamera yansıtmadan çekiyor. Yani yüzümüzün asıl simetrisi aslında arka kameradaki hali ama gerçek yüzümüz aynadaki gibi görünüyor değil mi? Ayna ters yansıttığından arka kamera yansıtmadığından yüzümüzün gerçek şekli aslında arka kameradaki ama.

Hocam peki aynada yüzümüz yansıyor fakat arka kamera yansıtmadan çekiyor. Yani yüzümüzün asıl simetrisi aslında arka kameradaki hali ama gerçek yüzümüz aynadaki gibi görünüyor değil mi? Ayna ters yansıttığından arka kamera yansıtmadığından yüzümüzün gerçek şekli aslında arka kameradaki ama.

Hayır kameralarda gördüğünüz şey işlenmiş bir görüntüden ibarettir. Gerçeğe yakın olan aynadaki görüntüdür.

Şöyle düşünebilirsiniz, aynada gördüğünüz şey yanınızda çalan gitarı kulaklarınızla bizzat duymanız gibidir. (Aslında ses doğrudan ses kaynağından kulağınıza gelmese bile duvarlardan ya da etraftaki nesnelerden yansıyarak da kulağınıza gelir, aynadaki görüntünün de fiziksel ışığın ayna yüzeyinden yansıması ve o şekilde görmeniz gibi)

Kameranın oluşturduğu görüntü ise kulaklıkla dinlediğiniz gitar sesi gibidir. Yani işlenmiş analog ve dijital dönüşümlerin sonucudur.

Gerçek olan ya da gerçeğe en yakın olan daha doğal olandır özetle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı