Aynı anda 2 anti-virüs sorun olur mu?

Biri anti malware diğeri anti virüs. İkisi birbirini tamamlar.

Beraber kullanırsanız sıkıntı çıkmadı olasılığı var ama düşük. Zaten çıksa bile hemen çözülür. Eğer sisteminiz yeterli ise yükleyin.
Nasıl bir sisteme ihtiyacım var? 8 GB RAM ve i3 3210 yeterli mi?
 
Kaspersky antivirüs zaten gayet yüksek algılama yüzdesine sahip. Malwarebytes ise çok RAM kullanmıyor. Premium olmayan versiyonu arka planda sadece 6MB kadar RAM tüketiyor bende. Kaspersky tek başına da gayet iyi. Ama neredeyse hiç zorlamadığından ve aktif kullanmayacak iseniz Malwarebytes indirebilirsiniz.
 
Şurada özetle açıklamıştık.


İki antivirüs yazılımını aynı anda kullanmak başlı başına yanlış zaten. Bu şekilde kullanmanız durumunda sistem kararsızlıkları, hatalar, birbirleriyle çakışmalar, kasma, takılma gibi sorunlar yaşanabilmekte.

Gelelim sorunuzun cevabına. İki antivirüs aynı anda kullanıldığında hata vermesinin sebebi hem güvenlik yazılımlarının davranışları hem de birbirlerinin veritabanı imzalarını zararlı yazılım olarak algılamalarıdır.

Davranış derken güvenlik yazılımları aslında (birçok konuda bahsettim bundan) işletim sistemi çekirdeği ile iletişimdedir ve zararlı yazılımlar tarafından kapatılmamak için yüksek sistem haklarıyla çalışırlar. Bu yüzden görev yöneticisinden güvenlik yazılımını kapatmaya çalışmaya çalıştığınızda meşhur hatayı alırsınız.

Eki Görüntüle 435705

Bu sebeple yüksek haklarla çalışan iki antivirüs yazılımı birbirleriyle çakışabilir ve sorunlara neden olabilir.
 
Şurada özetle açıklamıştık.

Önceki arkadaşlar Malwarebytes ile Kaspersky'ın birbirini tamamlayacağını söylemişti. Ben de önce Kaspersky'ı indirip denedim. Birbirlerine aldırmıyorlar, ihtiyacım olana gidiyorum. Bu ileride bir sorun yaşatmaz değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı