Çözüldü Aynı anda 2 yıllık örgün ve 4 yıllık açık öğretim üniversite okunabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar, aynı anda 2 yıllık örgün ve 4 yıllık açıktan üniversite okunur mu?
2.sorum o yıl girdiğimiz sınav da iki üniversiteyi de tercih edip (örgün ve açık) ikisine de o yıl kayıt yaptırabilir miyiz?

Hatta şöyle istediğim bölümleri de, yazayım sorum daha detaylı olsun.
Fotoğraf şeklinde koydum buyurun.
Ekran görüntüsü 2025-02-16 123822.png
Ekran görüntüsü 2025-02-16 123723.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Okunur fakat iki farklı yılda sınava girmelisiniz. Önce birine sonra diğerine girmelisiniz. O yüzden sırayı ona göre ayarlayın malum OBP de kırılır bir sene.
Okunur fakat iki farklı yılda sınava girmelisiniz. Önce birine sonra diğerine girmelisiniz. O yüzden sırayı ona göre ayarlayın malum OBP de kırılır bir sene.

Yani tek yıla 2 üniversite yazılmıyor.
Peki 1 yıl mezuna kalsak, OBP silinir mi yoksa seneye girdiğimiz sınava etkisi olur mu?

Yaptığın tercihler sonuncunda nereyi kazanırsan oraya kayıt yaptırabilirsin.

Teşekkürler ama benim sorum bu değil. Ya da ben anlamadım tam yazdığınızdan.

Yani tek yıla 2 üniversite yazılmıyor.
Peki 1 yıl mezuna kalsak, OBP silinir mi yoksa seneye girdiğimiz sınava etkisi olur mu?

Tercih yapmazsanız ve yerleşmezseniz OBP kırılmaz. Yani örneğin ilk birisine girdiniz diyelim. Sonraki sene OBP yarıya düşer. Sonraki sene tekrar tamamı kullanılır olur. O yüzden bu yıl birine girerseniz öbür sene de diğerine girersiniz puan yeterse. Yetmeze sonraki sene OBP tamamen kullanılırken girersiniz.

Tercih yapmazsanız ve yerleşmezseniz OBP kırılmaz. Yani örneğin ilk birisine girdiniz diyelim. Sonraki sene OBP yarıya düşer. Sonraki sene tekrar tamamı kullanılır olur. O yüzden bu yıl birine girerseniz öbür sene de diğerine girersiniz puan yeterse. Yetmeze sonraki sene OBP tamamen kullanılırken girersiniz.

Anladım teşekkürler, aynı sene ön lisans ve lisans yazılabilseydi benim için çok iyi olacaktı.

Anladım teşekkürler, aynı sene ön lisans ve lisans yazılabilseydi benim için çok iyi olacaktı.

Aslında bir yolu var ikinci üniversite diye fakat sizin istediğiniz bölümler tutmuyor. Mesela havacılık yönetimini okurken bir de dört yıllık işletme isteseniz olurdu aynı sene veya havacılık yönetimi okurken tıbbi sekreterlik falan isteseniz iki yıllık. Sizin istediğiniz örgün bölüm AÖF'te olmadığı için yapamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı