Aynı anda bir örgün ve bir ikinci öğretim programına kayıtlı olunabilir mi?

oguz12345

Megapat
Daha fazla  
Bir lisans programında (ikinci öğretim) kaydım mevcut. Bu sene sınavla örgün bir ön lisans programına yerleştim, kayıt olabilmem için diğer ikinci öğretim lisans programından kaydımı sildirmem gerekir mi? İkinci öğretimler de bu seneden itibaren kapatıldığı için mevcut programım ikinci öğretim olarak kalacak mı onu da bilmiyorum, fakülte sayfasında ikinci öğretim programlarına dair hala herhangi bir bildiri yayınlanmadı. Kaydımı sildirmem gerekir ise sildirme işlemleri ne kadar sürer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anda iki örgün bölümü okuyamıyorsunuz. Örneğin aynı anda lisans ya da ön lisans okuyamıyorsunuz. Birisinin uzaktan/açık öğretim olması gerekir. Örgün lisans ve ön lisansı aynı anda okuyabilirsiniz, aynı türden değiller çünkü.

Mevcut programım örgün değil ama işte, ikinci öğretim.

Gene de fark etmiyor, örgün eğitim olarak geçer. Okulda gidip eğitim alırsan bu örgün eğitimdir, kaçıncı öğretim olduğu fark etmiyor. İkinci öğretim programı da zaten kaldırıldı. Yeni öğrenci alımına kapatıldı, tüm öğrencileri de mezun edildikten sonra ikinci öğretim programları tamamıyla bitmiş olacak.

Aynı anda iki örgün bölümü okuyamıyorsunuz. Örneğin aynı anda lisans ya da ön lisans okuyamıyorsunuz. Birisinin uzaktan/açık öğretim olması gerekir. Örgün lisans ve ön lisansı aynı anda okuyabilirsiniz, aynı türden değiller çünkü.

Gene de fark etmiyor, örgün eğitim olarak geçer. Okulda gidip eğitim alırsan bu örgün eğitimdir, kaçıncı öğretim olduğu fark etmiyor. İkinci öğretim programı da zaten kaldırıldı. Yeni öğrenci alımına kapatıldı, tüm öğrencileri de mezun edildikten sonra ikinci öğretim programları tamamıyla bitmiş olacak.
Aynı anda ikisi de örgün olacak şekilde önlisans ve lisans okunabiliyor mu o kısmı tam anlamadım.

Örgün öğretim = ikinci öğretim+normal öğretim ayrıca ön lisans lisans aynı anda okuyamazsın 2 üniversite okuyabilmen için birinin AÖF olması lazım.
Yarın mevcut okulumdan kaydımı sildirmeye gideceğim, sildirme işlemi ne kadar sürer? Yeni kayıtlar 24'ünde bitiyor, yetişmez diye endişeliyim. Yeni kayıt olacağım bölüm de aynı okulda bu arada, farklı bir prosedürü olur mu mesela?

Yarın mevcut okulumdan kaydımı sildirmeye gideceğim, sildirme işlemi ne kadar sürer? Yeni kayıtlar 24'ünde bitiyor, yetişmez diye endişeliyim. Yeni kayıt olacağım bölüm de aynı okulda bu arada, farklı bir prosedürü olur mu mesela?

Ben ikinci öğretimden AGNO ile birinci öğretime geçmiştim yatay geçiş olduğu için yatay geçiş başvuru OBS üzerinden kayıt onayladım aynı üniversite içerisinde geçmiştim bu arada. Ders kaydı yapmama 1 hafta kala eski öğrenci kaydım silinmişti her 2 bölümde de kayıtlı gözüküyordum o süreye kadar genelde öğrenci işleri süreci yönetiyor onlarla konuşursanız erkenden sildirebilirsiniz kaydınızı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı