Aynı Anda RX 480 ve GTX 1050 Ti kullanma

llRaZoRll

Decapat
Sistem toplamada çok detaylı bir bilgiye sahip değilim. Kullanmakta olduğum çift monitor sistemde elimde;
  • 1 adet ASUS ROG STRİX AMD RX480 - 8GB
  • 1 adet PALİT NVİDİA GTX 1050 Tİ - 4 GB
  • Anakart: [ MSI B350 TOMAHAWK Amd B350 ]
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1300x
  • 600W PSU
mevcut. Sistemi kaldırabileceğini düşünüyorum.

Ekran kartlarını takabileceğim 2 slot var, 2 ekran kartını da takıp aynı anda çalıştırabilir miyim? Çalıştırırsam bunun artısı ne olur ve eksisi ne olur, bana ne gibi bir avantaj sağlar? Örneğin 2 monitor kullanırken, 1 ekran kartı ile render alırken diğer ekran kartı ile diğer monitorde internette gezinebilir miyim? Her iki ekran kartına farklı monitorler bağlasam ne olur?

Şimdiden teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bildiğim kadarıyla takabilirsiniz fakat ikisini aynı anda kullanamazsınız. İkisi aynı model olsaydı SLI veya Crossfire yapardınız. Ayrıca ikisini aynı anda kullanabilseniz de işlemciniz yapmak istediklerinize yetişemezdi. Yine de daha bilgili arkadaşlar yorum atacaktır.

Aynı anda ikisini de kullanmanız mümkün değil. Kaba tabirle içindeki işlemciler yani grafik işleme birimleri farklı türlerde. O yüzden aynı anda çalışmaları mümkün değil. Onun dışında normal şartlarda pci express kanallarından iki kartı aynı anda çalıştırmak zaten mümkün değil bunun için bir köprüye ihtiyaç var. İki markanın bağlantı şekilleri farklı. Bir başka engel de 1050Tİ da sli seçeneği olmaması. Bunları bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Yoksa ilk cümle geçerli farklı türde çekirdekler kullanmaları sebebiyle birlikte çalışamıyorlar.
Şöyle bir şansınız olabilir yazdıktan sonra aklıma geldi. VM kullanarak farklı monitörlerde ayrı ayrı çalıştırabilirsiniz. Ama sanırım bunun için özel donanımlar kullanılıyor (özellikle anakart). Ramlar ve işlemci bölünerek farklı ekranlarda farklı işletim sistemi çalıştırılabiliyor ancak sizin istediğiniz bu değil sanırım.

DirectX 12 sayesinde iki ekran kartını da çalıştırmanız mümkün diye biliyorum. Tam olarak detaylarını şu an hatırlamıyorum ama farklı görevleri/işlemleri paylaştırma gibi bir uygulama yapılabiliyor. İstediğiniz kullanıma uyar mı bilemiyorum. Benim için de yabancı bir konu biraz. Detaylı olarak araştırmak lazım neler yapılabileceği ile alakalı.

Ek olarak:

Biraz hile yapmak gerekiyor sanırım sürücü ile alakalı. Verim olayı ise yerlerde görünüyor. Özel bir kullanım amacı için belki kullanılabilir ama sizin için mantıksız olacaktır bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…