GTX 1050 Ti vs RX 480

Hocam bu tip sitelere güvenmeyin. Gerçek zaten 480 ezer geçer.

Taraflı bir site. Sonuçları objektif olarak yayınlamıyor. Bu yüzden de yanlış bilgilendiriyor. CPU BOSS, GPU BOSS gibi siteler de benzer sebepten yasaklı: Yanlış bilgi.

Bu kısıma katılıyorum ancak kullanıcı tabanlı karşılaştırmaları yararlı oluyor. SSD karşılaştırmalarını objektif buluyorum. Örneğin yeni SSD siparişi vermeden önce aynı fiyattan Samsung 860 EVO ve WD Black SN750 karşılaştırmalarına baktım, WD Black'in 860 EVO'nun ne kadar içinden geçtiğini görmem için güzel veriler sundu. Yine de GPU ve CPU açısından 100% objektif olmadığına katılıyorum.

Konu sahibine gelirsek RX480 580'in bir küçük kardeşi ve aralarındaki fark hissedilmeyecek kadar az. 1050Ti bu seviye bir kart değil. RX480 ancak GTX 1060 ile kıyaslanabilir.

@kino Ryzen'lar çıktıktan sonra Userbenchmark puanlama sistemini değiştirerek tek çekirdek performansını %30'dan 40'a çıkartıp çok çekirdek performansını %10'dan %2'ye düşürmüştü 😄 Bildiğin gibi Ryzen'lar ilk geldiğinde çok çekirdekte Intel'i tam anlamıyla yok etmişti.

@kino Ryzen'lar çıktıktan sonra Userbenchmark puanlama sistemini değiştirerek tek çekirdek performansını %30'dan 40'a çıkartıp çok çekirdek performansını %10'dan %2'ye düşürmüştü 😄 Bildiğin gibi Ryzen'lar ilk geldiğindeçok çekirdekte Intel'i tam anlamıyla yok etmişti.

3 yıldır 1500X kullanıcısı olarak fazlasıyla katılıyorum. O dönem özellike Bulldozer fiyaskosundan (bana göre) sonra insanların AMD önyargısını sahte karşılaştırmalar ve bilgilerle körüklemeye çalışan çok fazla program, site vb. vardı. Tabii Ryzen 1. nesil mükemmele yakın bir aile olup, 2. nesil ile üstüne koyarak devam edince fazla uzun sürmedi bu tavırlar 😄

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı