Aynı belleklerin 2x8 kiti uyumlu fakat 1x8 kit anakart ile uyumlu değil

Fatherboard

Hectopat
Daha fazla  
Ocak ayında Türkiye'nin bilinen bir firmasından kasa toplamıştım sistemi satın almadan önce G.Skill 2x8GB 3200MHz CL16 belleklerini almayı düşünüyordum tercih ettiğim anakart ile uyumluluğunu kontrol ettim uyumlu görünüyordu.

Sistemi satın almak için mağazaya gittim satış görevlisi printer ile parçaların listesini yazdırdı listeye baktım aynı belleklerin 2x8 yerine 2 adet 1x8 yazmışlar, ben de 2x8 uyumluysa bunlar da uyumlu olur diye pek kafama takmadım meğer anakart desteklemiyormuş.

Sistemde açılışta mavi ekran aldığım oluyor artı olarak başka sorunlar yaşamıyor değilim. Firmaya internet sitesinden bu sorunla ilgili form bıraktım dönüş bekliyorum.

Sizce bu yaşadığım talihsizliği ne şekilde sonuçlandırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ocak ayında Türkiye'nin bilinen bir firmasından kasa toplamıştım sistemi satın almadan önce G.Skill 2x8GB 3200MHz CL16 belleklerini almayı düşünüyordum tercih ettiğim anakart ile uyumluluğunu kontrol ettim uyumlu görünüyordu.

Sistemi satın almak için mağazaya gittim satış görevlisi printer ile parçaların listesini yazdırdı listeye baktım aynı belleklerin 2x8 yerine 2 adet 1x8 yazmışlar, ben de 2x8 uyumluysa bunlar da uyumlu olur diye pek kafama takmadım meğer anakart desteklemiyormuş.

Sistemde açılışta mavi ekran aldığım oluyor artı olarak başka sorunlar yaşamıyor değilim. Firmaya internet sitesinden bu sorunla ilgili form bıraktım dönüş bekliyorum.

2x8 bellekler Dual olurlar yani seri üretim ve tek pakette satılırlar.
Ama satıcı size 2 adet 8 GB'lik benzer model satmış.
RAM'leri iade edin ve Dual bellek isteyin.

Anakartınızın marka modeli nedir bu arada?

Anakart zaten desteklemeseydi sistem açılmazdı.
Bence ramlarde bir sorun yok başka bir sorun var.

2x8 bellekler Dual olurlar yani seri üretim ve tek pakette satılırlar.
Ama satıcı size 2 adet 8 GB'lik benzer model satmış.
RAM'leri iade edin ve Dual bellek isteyin.

Anakartınızın marka modeli nedir bu arada?
İmzamda yazıyor. MSI B450M PRO-M2 MAX
Anakart zaten desteklemeseydi sistem açılmazdı.
Bence ramlarde bir sorun yok başka bir sorun var.
Memtest86 ile kontrolden geçirdim sorun çıkmadı, genellikle bilgisayara yeni elektrik verip soğuk çalıştırma yaptığımda kullanıcı giriş ekranına gelmeden önce mavi ekran alıyorum ntkrnlmp.exe ile ilgili. Bunun dışında pek sorun yaşamıyorum fakat hiç değil. Ayrıca ilk çalıştırmadan sonra kaç kez restart yapsam PC'yi kapatma-açma yapsam mavi ekran almıyorum.

İmzamda yazıyor. MSI B450M PRO- M.2 Max.

Memtest86 ile kontrolden geçirdim sorun çıkmadı, genellikle bilgisayara yeni elektrik verip soğuk çalıştırma yaptığımda kullanıcı giriş ekranına gelmeden önce mavi ekran alıyorum ntkrnlmp.exe ile ilgili. Bunun dışında pek sorun yaşamıyorum fakat hiç değil. Ayrıca ilk çalıştırmadan sonra kaç kez restart yapsam PC'yi kapatma-açma yapsam mavi ekran almıyorum.

CPU-Z'den bize 2 RAM'i de atabilir misiniz
İkisi de aynı RAM ise ramlarde bir sorun yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    50,3 KB · Görüntüleme: 31
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı