Ben şimdi ASUS Dual RTX 3060 V2 OC'de alsam ya da aynı ekran kartının farklı markasını örnek MSI Gaming X modeli gibi arada ne gibi farklar olur? Arada ki fiyat farkına değer mi? OC modeli olup olmamasından bahsetmiyorum. Sadece marka farkı?
Ben şimdi ASUS Dual RTX 3060 V2 OC'de alsam ya da aynı ekran kartının farklı markasını örnek MSI Gaming X modeli gibi arada ne gibi farklar olur? Arada ki fiyat farkına değer mi? OC modeli olup olmamasından bahsetmiyorum. Sadece marka farkı?
Soğutucularının malzeme ve tasarım kalitesi dolayısıyla sıcaklık ve fan sesleri, VRAM’ler, GPU’nun PCB’sinin kalitesi vs, garanti ve iade/değişim süreçlerindeki tutumları vs ufak farklar var ama çok ciddi fiyat farkı vermeye değmiyor genelde.
Soğutucularının malzeme ve tasarım kalitesi dolayısıyla sıcaklık ve fan sesleri, VRAM'ler, GPU'nun PCB'sinin kalitesi vs, garanti ve iade/değişim süreçlerindeki tutumları vs ufak farklar var ama çok ciddi fiyat farkı vermeye değmiyor genelde.
Boyuttan kastınız 16 GB vs gibiyse o standart. Eskiden fark oluyordu herhalde ama artık nVidia veya AMD ne belirlediyse o.
Benim bildiğim çip hariç her malzemeyi marka belirliyor. Ama öyle aşırı bir fark olur mu VRAM kalitesinde sanmıyorum. Zaten çok pahalı malzemeler değil bunlar kartın kalanı düşünülünce.
Boyuttan kastınız 16 GB vs gibiyse o standart. Eskiden fark oluyordu herhalde ama artık NVIDIA veya AMD ne belirlediyse o.
Benim bildiğim çip hariç her malzemeyi marka belirliyor. Ama öyle aşırı bir fark olur mu VRAM kalitesinde sanmıyorum. Zaten çok pahalı malzemeler değil bunlar kartın kalanı düşünülünce.
Boyuttan kastım evet 16 GB ydi burada kast ettiğim bazı ASUS 3060'lar 8 GB VRAM'e sahipken bazı Gigabyte 3060LARIn 12 GB VRAM'e sahip olmasıydı.(belki modeller farklı diye olabilir daha bilgili biri açıklık getirirse sevinirim.)
Boyuttan kastım evet 16 GB ydi burada kast ettiğim bazı ASUS 3060'lar 8 GB VRAM'e sahipken bazı Gigabyte 3060LARIn 12 GB VRAM'e sahip olmasıydı.(belki modeller farklı diye olabilir daha bilgili biri açıklık getirirse sevinirim.)