Aynı ekran kartı modelinin farklı markaların üretmesi arasındaki fark nedir?

KKaayn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i3-12100F / ASUS PRIME B660M-K / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC / XPG Gammix D35 2x8GB 3200MHz CL16 / Kingston NV2 1TB / FSP CMT192 / FSP Hyper Pro 650W
Meslek
Öğrenci
Ben şimdi ASUS Dual RTX 3060 V2 OC'de alsam ya da aynı ekran kartının farklı markasını örnek MSI Gaming X modeli gibi arada ne gibi farklar olur? Arada ki fiyat farkına değer mi? OC modeli olup olmamasından bahsetmiyorum. Sadece marka farkı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şimdi ASUS Dual RTX 3060 V2 OC'de alsam ya da aynı ekran kartının farklı markasını örnek MSI Gaming X modeli gibi arada ne gibi farklar olur? Arada ki fiyat farkına değer mi? OC modeli olup olmamasından bahsetmiyorum. Sadece marka farkı?

Soğutma bloğu, VRAM'lerin markası ve frekansları değişiyor genelde. Ama sırf MSI diye de fazladan 1500-2K ödemeye gerek yok (3060 için)

Soğutucularının malzeme ve tasarım kalitesi dolayısıyla sıcaklık ve fan sesleri, VRAM'ler, GPU'nun PCB'sinin kalitesi vs, garanti ve iade/değişim süreçlerindeki tutumları vs ufak farklar var ama çok ciddi fiyat farkı vermeye değmiyor genelde.
+ Yazılım desteği.

VRAM derken VRAM kalitesi mi yoksa VRAM boyutu mu demek istiyorsunuz @ayyildiz2210 @holywitcherofrivia?

+ Yazılım desteği.

VRAM derken VRAM kalitesi mi yoksa VRAM boyutu mu demek istiyorsunuz @ayyildiz2210 @holywitcherofrivia?
Boyuttan kastınız 16 GB vs gibiyse o standart. Eskiden fark oluyordu herhalde ama artık nVidia veya AMD ne belirlediyse o.

Benim bildiğim çip hariç her malzemeyi marka belirliyor. Ama öyle aşırı bir fark olur mu VRAM kalitesinde sanmıyorum. Zaten çok pahalı malzemeler değil bunlar kartın kalanı düşünülünce.

Boyuttan kastınız 16 GB vs gibiyse o standart. Eskiden fark oluyordu herhalde ama artık NVIDIA veya AMD ne belirlediyse o.

Benim bildiğim çip hariç her malzemeyi marka belirliyor. Ama öyle aşırı bir fark olur mu VRAM kalitesinde sanmıyorum. Zaten çok pahalı malzemeler değil bunlar kartın kalanı düşünülünce.

Boyuttan kastım evet 16 GB ydi burada kast ettiğim bazı ASUS 3060'lar 8 GB VRAM'e sahipken bazı Gigabyte 3060LARIn 12 GB VRAM'e sahip olmasıydı.(belki modeller farklı diye olabilir daha bilgili biri açıklık getirirse sevinirim.)

Boyuttan kastım evet 16 GB ydi burada kast ettiğim bazı ASUS 3060'lar 8 GB VRAM'e sahipken bazı Gigabyte 3060LARIn 12 GB VRAM'e sahip olmasıydı.(belki modeller farklı diye olabilir daha bilgili biri açıklık getirirse sevinirim.)

3060'ın 2 modeli var. 8 GB 128bit ve 12 GB 192 bit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı