Aynı evde iki internet aboneliğinde maksimum hız almak

WhatsTheMatter

Kilopat
Yaşadığımız muhitte fiber internet yok. Altyapımız 16 Mbps (ADSL).

Bir ev telefonu kablosu ile iki abonelikten de maksimum hız almak istiyorum. Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü? Mesela altyapımız 16 Mbps'ya hani. İki abonelikten de 11 Mbps download hızı alabilir miyim? 11+11 = 22 Mbps oluyor. Ama altyapım 16 Mbps?

Yoksa böyle bir şey için ikinci bir ev telefonu kablosu mu çekmek gerekir?

İkinci bir modem ikinci bir hat gerekir.
Tabii saha dolabından senin eve kadar gerekiyor bu kablo.

Çünkü saha dolabından hat toplu olarak çekilirken her daireye bir kablo çekilir.
İkinci kabloya Türk Telekom izin vermeyecektir.

Bunun yerine binanızda internet kullanmayan bir komşunuz varsa onun dairesine abonelik yapıp kendiniz ikinci hat olarak kullanabilirsiniz.

Teknik olarak evet yapabilirsin. Fakat pratikte yapamazsin. 2 hattin ayni ISP den gelmesi ve ISP'nin desteklemesi kosullariyla broadband bonding servisini kullanarak 2 farkli internet hattinin bant genisligini birbirine ekleyerek tek bir internet baglantisi seklinde kullanabilirsin. Yurtdisinda pilot servisler var fakat Turkiye'de oldugunu sanmiyorum.
İkinci bir modem ikinci bir hat gerekir.
Tabii saha dolabından senin eve kadar gerekiyor bu kablo.

Çünkü saha dolabından hat toplu olarak çekilirken her daireye bir kablo çekilir.
İkinci kabloya Türk Telekom izin vermeyecektir.

Bunun yerine binanızda internet kullanmayan bir komşunuz varsa onun dairesine abonelik yapıp kendiniz ikinci hat olarak kullanabilirsiniz.
Ikinci bir kablo ceksen ne olacak? Onu okuyacak router in olmadiktan sonra :) Ayrica bir haneye birden fazla hat cekilebiliyor yanlis bilgi vermeyelim...

Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için ikinize de çok teşekkür ederim.

@zeki1981
Modem var. Fakat başkasının dairesine abonelik yaptırıp, kendi dairemden kullanmam suç teşkil ediyor. Onu yapamam :)

@429106
Hmm. Cevabınızı tam manasıyla idrak etmeye ilmim yetmedi :) Ben aynı ev telefonu kablosuna bağlanmış iki ayrı modemle, iki ayrı abonelik kullanıyorum. Şimdi, bu tek ev telefonu kablosu 16 mbps destekliyor ya hani. Ben bu iki ayrı aboneliğin her biriyle 11 mbps (11.2=22 mbps), yani bu ev telefonu kablosunun desteklediği 16 mbps'yi aşan bir hız alabilir miyim? Bunu sormak istemiştim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı