Aynı internetin farklı modemlerde farklı hız vermesi

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Evimde 2 tane güncel modem bulunuyor ve aldığım indirme hızı 9.75 Mbps'den daha öteye hiçbir zaman gitmiyor. Ancak elimde bir tane daha modem vardı. Tivibu alırken, yanında TTNET bize vermişti. Modemin adı ve modeli: Airties Air5341TT oluyor. Bu modeme bağlayınca, aynı altyapı üzerinden 10.85 Mbps indirme hızı aldım. Bunun sebebini çözemedim. Diğer modemlerde bu modemle aynı teknolojileri destekliyor ancak evimdeki modemlerden birisi diğer yeni nesil modemlerden daha iyi... Sebebi ne olabilir? Kullandığım internet servis sağlayıcısı TürkNet oluyor. Bütün modemlerde de aynı kullanıcı adı ve şifreyi girdim ve aynı altyapıdan bağlıyım. ADSL2+ veya ADSL türevi internet altyapısı olan herkese bu modemi öneririm. Çok yeni bir modem değil ancak önerim. 2 Mbps daha fazla hıza sahip oldum.

Bu tür firmaların isteği üzerine özelleştirilen modemler mevcut Türkiye altyapı şartlarında en iyi sonucu almak adına talep eden firma ile ortak çalışılarak özelleştiriliyor dolayısıyla ufak ama iyileştirme anlamında farklar olabiliyor. Tabi bu durum veya farklı bir durumdan ötürü olmuş olabilir.

Arada çok bir fark yok. Bunu takıntı haline getirmeniz sizin açınızdan pek iyi olmayabilir.
2 Mbps artık diyip geçmeyin. Bu önemli bizim için. ADSL'den öte bir internete hiçbir zaman sahip olamadığımız için.
Bu tür firmaların isteği üzerine özelleştirilen modemler mevcut Türkiye altyapı şartlarında en iyi sonucu almak adına talep eden firma ile ortak çalışılarak özelleştiriliyor dolayısıyla ufak ama iyileştirme anlamında farklar olabiliyor. Tabi bu durum veya farklı bir durumdan ötürü olmuş olabilir.
Nasıl olabilir ki bu? Yani şuan taktığım modemden neden daha iyi hızlar alıyorum? Bu nasıl oluyor?

2 Mbps artık diyip geçmeyin. Bu önemli bizim için. ADSL'den öte bir internete hiçbir zaman sahip olamadığımız için.

Nasıl olabilir ki bu? Yani şuan taktığım modemden neden daha iyi hızlar alıyorum? Bu nasıl oluyor?
Daha iyi hız aldığın modemi kullan o zaman aga fazla takma yani hayat güzel kasma kendini.

Arada çok bir fark yok. Bunu takıntı haline getirmeniz sizin açınızdan pek iyi olmayabilir.
ADSL'de 2 Mbps hız yükselmesi demek 250kB/s daha hızlı hizmet almak demek ve 16 Mbps ile sınırlı olduğu hesaplayın % cinsinden kaydedilir bir hız artışı anlamına geliyor. Belki 35Mbps VDSL kullanılsaydı aynı durum geçerli olmayacaktı ama ADSL gibi köhne teknolojilerde dikkate alınmalı.

Benim aldığım toplam internet 2 Mbps.. Onun ile geçiniyorum ve bu hız gayet önemli. Maalesef bizim için şuan 1 Mbps bile altın değerinde..

Diğer modemi belirtmemişsin ama kullandığın modellerin farklı olması internet hızına etkisi olabilmekte. Kullanılan kablo, firmware sürümü gibi birçok faktör buna etkendir.

Ayrıca kablolu bağlantı ile bu hız testini yapman daha sağlıklı olur. Kablosuz olarak bağlı olduğunda çekim kuvvetleri ve yönleri farklı olabileceğinden daha da farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

Diğer modemi belirtmemişsin ama kullandığın modellerin farklı olması internet hızına etkisi olabilmekte. Kullanılan kablo, firmware sürümü gibi birçok faktör buna etkendir.

Ayrıca kablolu bağlantı ile bu hız testini yapman daha sağlıklı olur. Kablosuz olarak bağlı olduğunda çekim kuvvetleri ve yönleri farklı olabileceğinden daha da farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.
Her modemdede kablolu olarakta denedim fakat tek en yüksek hızları veren Airties modem oldu...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı