Aynı LG monitörlerde renkler farklı gözüküyor

friedkin

Kilopat
Elimde iki adet LG IPS monitör var. Masada bunları yan yana kullanıyorum. Bir ara 3-4 ay kadar ana monitörü Samsung marka başka bir monitörle değiştirdim, geçen gün yine eski LG monitöre geri döndüm ama bir de ne göreyim? Monitör ayarları olsun, Windows ayarları oldun, NVIDIA renk ayarları olsun, hepsi birebir aynı iken, ana monitörümle diğer monitörün rekleri farklı gelmeye başladı. Daha önce böyle bir sorun yoktu, ikisinin de rengi tamamen aynı idi. Neden böyle oldu? Diğer monitörü 4 ay kadar kullanmadığımdan mı kaynaklı acaba? Monitörler kullanılıp kullanılmama sürelerinde renk farkı yaratmıyor galiba, o zaman sorun nerede anlamış değilim.

Her iki monitörün sitesinden model koduna göre sürücüsünü indirin. Bu sürücüler kurulum dosyası ile değil renk profili olarak gelecektir. Monitör sürücüsünü masaüstünde oluşturduğunuz klasöre atın. Aygıt yöneticisinden el ile her iki monitöre aynı sürücüyü manuel kurun.

Birkaç gün aktif olarak kullanın düzelicektir.

Not: Her iki monitörün kablosu aynı olursa ve ara çözümler olmaz ise en güzel renk değerlerine ulaşırsınız. (işlem bitiminde masaüstündeki klasörü silebilirsiniz)

Monitörün kendi içindeki renk profilleri falan defaulta dönmüş olabilir. Farklılık derken nasıl bir farklılık? TFTCentral'in (varsa) renk profili iki monitörü aynı yapar mı diye deneseniz?

Monitör sürücülerini de yükledim yine aynı, ikisi de DisplayPort ile bağlı, sonradan taktığım beyaz renkleri daha sarımsı renk veriyor, TFT central nedir bilmiyorum, bir araştırayım.

Daha önce de kullandım bu monitörleri renkler birebir aynı idi, 4 ay faklı monitör kullandıktan sonra değişti, kabloların ikisi de aynı. Hatta monitörlerden birini yaklaşık 6 ay sonra aldım, monitör içinden renk ayarlarını eşitledim ve birebir aynı renk veriyorlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı