Ayni marka aynı özellikte farklı RAM kullanılabilir mi?

retinen

Decapat
Daha fazla  
Benim şimdi Crucial 8 GB 2400 MHz DDR4 RAM'im var. Bunu 16 GB'a yükseltmek istiyorum. Bu yüzden Crucial marka 2400 MHz 8 GB DDR4 RAM buldum, benimkiyle aynı özelliklere sahip bir RAM. Eğer alıp takarsam sorun yaşar mıyım?

Benim şimdi Crucial 8 GB 2400 MHz DDR4 RAM'im var. Bunu 16 GB'a yükseltmek istiyorum. Bu yüzden Crucial marka 2400 MHz 8 GB DDR4 RAM buldum, benimkiyle aynı özelliklere sahip bir RAM. Eğer alıp takarsam sorun yaşar mıyım?
CL ve Voltaj değerleri de aynı ise sorun olmaz.

Çipleri aynıysa sorun çıkmaz, farklı çıkarsa problem yaratır, yani aynı RAM'i iki farklı firmadan alınan çiple üretiyor olabilirler, veya farklı revizyon çıkmış olabilir, bu durumda ortak zamanlamalarda çalışmama ihtimali var.

Bazen farklı çipler de ortak zamanlamada çalışabiliyor, orası biraz şans.

Çipleri aynıysa sorun çıkmaz, farklı çıkarsa problem yaratır, yani aynı RAM'i iki farklı firmadan alınan çiple üretiyor olabilirler, veya farklı revizyon çıkmış olabilir, bu durumda ortak zamanlamalarda çalışmama ihtimali var.

Bazen farklı çipler de ortak zamanlamada çalışabiliyor, orası biraz şans.
Şahsen gördüğüm kadarıyla DDR5 ve SODIMM konusunda çok daha titizlik istiyor çip uyumu, DDR4 UDIMM'lere nazaran.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı