Aynı marka farklı CL sorun olur mu?

vivianas

Hectopat
Merhaba,

Elimde Kingston Fury 8 GB CL14 2133MHz RAM var. Bir adet RAM daha almak istiyorum fakat piyasada aynı RAM'dan kalmamış. Aynı marka CL15 2400MHz RAM'lar var.
CL ve MHz farklılığı sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aynı marka ve model sadece CL değerleri farklı bellek alıp sistemime eklediğimde 3000MHZ'de çalışması gereken bellekler 2133'de çalışmışlardı. 1 saat uğraşmış ama 3000MHZ'de çalıştırmayı başaramamıştım. Daha fazla uğraşmayıp yeni aldığım bellekleri iade edip elimde bulunan bellekleri satıp yeni kit bellek almıştım. Fakat bellek işi birazda şansa bağlı. Bende çalışmayan sizde çalışabilir. Siz de benim yaptığımı yapıp internetten alıp deneyip olmazsa ertesi gün iade edebilirsiniz.

Sorun yaratabilir. Önermem. Ha, çalışırsa ikisi de düşük olanın frekansında (2133 MHz) ve yüksek olanın CL değerinde (CL15) çalışacaktır.

Büyük ihtimalle uyumlu çalışacaktır. CL değerini 2133 MHz'e düşürebilir.
CL değeri değil, frekans. CL değeri gecikme değeri.
CL'nin açılımı "Column Address Strobe Latency"dir. "Cas Latency" de diyebileceğimiz bu değer, bir bellek denetleyicisinin bir bellek modülüne, belirli bir bellek sütununa erişmesini söylediği an ile verilen dizi konumundan gelen verilerin modülün çıkış pinlerinde mevcut olduğu an arasındaki gecikme süresidir. Asenkron DRAM'lerde bu değer nanosaniye cinsinden ifade edilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı