Aynı marka farklı modem RAM kullanmak

rodkey

Hectopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar sistemimde "XPG Spectrix D41 2x8 3000MHz red" RAM bulunuyor.

RAM takviyesi yapmak istiyorum fakat kullandığım ürünün aynısını bulamadım. Hem renk, hem MHz olarak.

Bulduğum ürün "XPG Spectrix D41 2x8 3200MHz Silver" modeli.

8x4 32 GB yapmak istiyorum. Bu ürünler aynı sistem içerisinde kullanılırsa bir sorun çıkarır mı?

Dosya Ekleri

• 196734110d300187af4280afcdada7dfc6bce2.jpg
    196734110d300187af4280afcdada7dfc6bce2.jpg
    145,2 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Mhz değerleri farklı olduğu için ikisi de 3000Mhz de çalışacaktır. Bunun dışında bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar sistemimde "XPG Spectrix D41 2x8 3000MHz red" RAM bulunuyor.

RAM takviyesi yapmak istiyorum fakat kullandığım ürünün aynısını bulamadım. Hem renk, hem MHz olarak.

Bulduğum ürün "XPG Spectrix D41 2x8 3200MHz Silver" modeli.

8x4 32 GB yapmak istiyorum. Bu ürünler aynı sistem içerisinde kullanılırsa bir sorun çıkarır mı?
Hocam aldınız mı bir sıkıntı çıkardı mı? Aynı sorunu yaşıyorum kafam karışık şuan almak üzereyim ama hala düşünüyorum.

@EmreYildiz hocam sizin bir fikriniz var mı benzer bir konu açtığınızı gördüm de belki bir öneriniz vardır.

Son düzenleme:
Hocam aldınız mı bir sıkıntı çıkardı mı? Aynı sorunu yaşıyorum kafam karışık şuan almak üzereyim ama hala düşünüyorum.

@EmreYildiz hocam sizin bir fikriniz var mı benzer bir konu açtığınızı gördüm de belki bir öneriniz vardır.
Hocam az önce sistemi aldığım yer ile (Gamegaraj) görüştüm aynı değerlerde olursa sıkıntı olmayacağını söylediler MHz ve CL değerlerinin aynı olması lazımmış sanırım sadece.

Hocam az önce sistemi aldığım yer ile (Gamegaraj) görüştüm aynı değerlerde olursa sıkıntı olmayacağını söylediler MHz ve CL değerlerinin aynı olması lazımmış sanırım sadece.
Hocam bu RAM'lerin CL değerleri aynı ama MHz değerleri farklı o yüzden kafam karıştı alacağım galiba ya bilemiyorum.

Hocam bu RAM'lerin CL değerleri aynı ama MHz değerleri farklı o yüzden kafam karıştı alacağım galiba ya bilemiyorum.
Hangisinin MHz'i düşükse iki RAM de o MHz'de çalışır bundan pek sıkıntı çıkmaz önemli olan CL değeriymiş sanırım. Bence imkanınız varsa aynı değerlerde bir şey alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı