Aynı marka ve model RAM eskisiyle uyumlu olur mu?

Aynı model ve bütün özelliklerini aynı alırsanız çok sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama ağır yükte mavi ekran verebilir.
 
Burada yanlış bilgi olduğunu sanmıyorum. Arkadaşımız "Aynı model RAM alsam çalışır mı?" diyor. Adı üstünde, her şeyi aynı. İlla moderatöre katılmamız mı gerekiyor?
Burada da yanlış bilginiz var. Üzerindeki her şeyi aynı olmadığı durumlar söz konusu. Adamlar aynı model adı altında farklı çip ile üretim yapıyor. Eski seri ile uyumlu çalışmıyor.
 
Burada yanlış bilgi olduğunu sanmıyorum.
Sizde sorun olmaması, başkasında olmayacağı anlamına gelmiyor. Ufak farklılıklar bile sorunlara yol açabiliyor. Aynı marka ve model bellek aldığı hâlde sorun yaşayan çok kişi var. Sosyal'de ve internette dünya kadar örneğini görebilirsiniz. "Evet." derseniz kesinlikle uyumlu olduğu anlamına gelir ve birini yanıltabilir. Birisi önemli bir iş için sistemini toplar, yükseltir ama sistem çalışmazsa vaktini kaybeder. Bu vakti de geri kazandıramazsınız. Bu yüzden her şeyi detayıyla belirtmeniz gerekiyor.

 
Burada da yanlış bilginiz var. Üzerindeki her şeyi aynı olmadığı durumlar söz konusu. Adamlar aynı model adı altında farklı çip ile üretim yapıyor. Eski seri ile uyumlu çalışmıyor.

Senin aynı modelden kastın ne? Farklı çip ile üretim yapsa dahi %99 çalışırki aynı model adı ve numarasını alırsa birebir yani her şeyiyle birebir almış oluyor. Örneğin benim ramımın seri kodu M471A1K43EB1-CWE ben bu seri numarasına ait RAM alırsam birebir aynısı olacaktır aksi takdirde en ufak çip farklılığı ile üretirse bu seri kodunu değiştirmek zorunda kalacaktır firma ve aynı seri numarasına ait RAM alırsa hiçbir problem çıkmayacaktır eğer RAM üretilirken teknik bir sorun yaşamadıysa yani sorunsuzsa. Türkçe konuşuyoruz hocam aynı model diyor siz aynı model adı altında farklı bir ürün oluyor diyorsunuz öyle bir dava yok. Arkadaşın açtığı konuda aynı RAM'ı alsam diyor yani aynı seri numaralı RAM'dan bahsediyor eğer yanlış ifade etmediyse. Sırf tartışmak için yorum yapmayın.

Sizde sorun olmaması, başkasında olmayacağı anlamına gelmiyor. Ufak farklılıklar bile sorunlara yol açabiliyor. Aynı marka ve model bellek aldığı hâlde sorun yaşayan çok kişi var. Sosyal'de ve internette dünya kadar örneğini görebilirsiniz. "evet." derseniz kesinlikle uyumlu olduğu anlamına gelir ve birini yanıltabilir. Birisi önemli bir iş için sistemini toplar, yükseltir ama sistem çalışmazsa vaktini kaybeder. Bu vakti de geri kazandıramazsınız. Bu yüzden her şeyi detayıyla belirtmeniz gerekiyor.


Ufak farklılıkmı sizce aynı model RAM? Arkadaş hafif farklı bir RAM alsam sorun olur mu deseydi bende aynı şekilde cevap verirdim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı