Aynı MHz, farklı CL RAM'ler sorun çıkartır mı?

C_A_N

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar, Asrock G31 M-S Anakartım var. Anakart DDR2 destekli. İki adet 2GB. DDR2 800 MHZ RAM'im var. İkinci RAM'i sonradan aldım. İlk RAM CL-6, İkinci RAM CL-5. Herhangi bir sorun yaşamıyorum? BIOS'da zaten her iki belleği de DDR2 800 MHZ olarak görüyor ve sorunsuz çalışıyor. Sormak istediğim birinin CL-6, diğerinin CL-5 olması herhangi bir performans kaybı yaşatır mı? Yoksa bu iki belleği satıp Dual Kit almama (performans artışı sağlayacaksa) gerek var mı?

Sormak istediğim birinin CL-6, diğerinin CL-5 olması herhangi bir performans kaybı yaşatır mı?

Bilgisayarlar her zaman en yavaş olan bileşene göre kendini ayarlar. Bu durumda bellekleriniz CL6 gecikme ile çalışıyorlar.

Ama asıl soruyu cevaplamak gerekirse: hayır. DDR2 için para harcamaya kesinlikle değmez. Çok yakında AMD'nin uygun fiyatlı DDR4 platformu kapıda olacak. Ona terfi edersiniz...

Recep bey, bu sistem 6 yaşındaki oğlum için revize ettiğim eski sistemim. İkinci ram ve ekran kartı takviyesi yaptım. Benim oyun için ayrı sistemim var. Değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…