Aynı MHz ve CL fakat farklı model RAM uyumlu olur mu?

Alemdar11

Decapat
Merhabalar, şu anda elimde GeIL EVO Spear 3200 MHz 8 GB modeli bulunmakta. Bu model ise şu anda stoklarda yok, ne zaman geleceğini de bilmiyorum açıkçası veya gelecek mi? O yüzden farklı marka fakat CL ve MHz değerleri aynı olan 8 GB RAM almak istiyorum. Bu durumda ne gibi sonuçlar ortaya çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışmaz diye bir kural yok. Fakat bunun garantisi olmuyor. Üretici bile böyle garanti veremiyor.

Mavi ekran yeme ihtimalin var. Aynı model çipli RAM bulursan bu olayın olasılığını düşürürsün.

Hocam mavi ekran yeme olasılığı çok uyumsuz RAM'lar da oluyor ve her anakartta da olmuyor. Eski sistemlerde neredeyse hepsinde farklı RAM'lar var. Kendi sistemim de dahil 1 defa bile RAM yüzünden mavi ekran yemedim.

Aynı MHZ değerinde aynı CL'de aynı Voltajda çalışabilen ramler bulun. Voltajlar farklı olursa da sıkıntı çıkar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı