Aynı model aynı MHz bir RAM sorun yaratır mı?

Fel1xWS

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Ballistix 2666MHz 8 GB RAM'e sahibim. Yükseltmeye karar verip araştırdığımda şu an kullandığım modelin (kırmızı renkli) tükenmiş olduğunu gördüm çoğu yerde. Aynı model aynı MHz bir RAM aldığımda sorun olur mu?

Merhaba arkadaşlar. Ballistix 2666MHz 8 GB RAM'e sahibim. Yükseltmeye karar verip araştırdığımda şu an kullandığım modelin (kırmızı renkli) tükenmiş olduğunu gördüm çoğu yerde. Aynı model aynı MHz bir RAM aldığımda sorun olur mu?
Dünyada ki en mantıksız soru. Elbette birşey olmaz.

Hocam soru doğru mu? Aynı marka mı, aynı model mi? Çünkü başlıkta aynı model yazmışsın, konunda aynı model kalmamış yazmışsın.

Söylediğiniz RAM Modelinin CL15'i yok diye biliyorum. Takabilirsiniz.

Çok yüksek ihtimalle sorun olmayacaktır ancak her zaman ufakta olsa aynı özellikteki RAM modüllerinde bile uyumsuzluklar çıkabilmekte.
Zaten daha önce benzer bir durum Recep Baltaş'ın başına gelmiş ve kendisi bu durumu belirtmişti.

Kısaca yüksek ihtimalle sorunsuz kullanabileceksiniz ancak her zaman için risk var. Bu nedenle RAM alırken özellikle en başta iki farklı modül olarak değil de kit olarak alınmasında fayda var.

Dünyada ki en mantıksız soru. Elbette birşey olmaz.
Dünyadaki en mantıksız cevap. Elbette bir şey olabilir.

Hocam soru doğru mu? Aynı marka mı, aynı model mi? Çünkü başlıkta aynı model yazmışsın, konunda aynı model kalmamış yazmışsın.
Dalgınlığıma gelmiş aynı model olmaması sorun zaten özür dilerim.
CL değerini de kontrol etmeniz lazım. CPU-Z den bakabilirsiniz
Cl değeri 16 gözüküyor.
Söylediğiniz RAM Modelinin CL15'i yok diye biliyorum. Takabilirsiniz.

Ramexpert adlı programdan şu an takılı olan ram'e baktığımda modeli: BLS8G4D26BFSE olarak gözüküyor. Bu ürün de hiçbir mağazada yok maalesef.
Çok yüksek ihtimalle sorun olmayacaktır ancak her zaman ufakta olsa aynı özellikteki RAM modüllerinde bile uyumsuzluklar çıkabilmekte.
Zaten daha önce benzer bir durum Recep Baltaş'ın başına gelmiş ve kendisi bu durumu belirtmişti.

Kısaca yüksek ihtimalle sorunsuz kullanabileceksiniz ancak her zaman için risk var. Bu nedenle RAM alırken özellikle en başta iki farklı modül olarak değil de kit olarak alınmasında fayda var.

Dünyadaki en mantıksız cevap. Elbette bir şey olabilir.
Buradan çıkaracağım sonuca göre bir karara varıp almayı düşünüyorum. Aldığımda buraya güncelleme olarak yazarım sanırım. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı