Aynı Model RAM'lerin Dual Çalışmaması

Efeyilmazz

Decapat
Bilgisayarımda halihazırda 4 GB bellek vardı, geçtiğimiz günlerde aynı marka model RAM'dan sipariş verdim, bugün elime ulaştı. Sipariş verdiğim RAM'i de taktım BIOS'ta, görev yöneticisinde vs artık 8 GB bellek gözüküyor lakin Dual Chanel çalışmıyorlar aynı marka ve model olmasına rağmen CPUZ, HWinfo gibi programlarda single chanel yazıyor sorun nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20200128_102013.jpg
    IMG_20200128_102013.jpg
    980,2 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20200128_104452.jpg
    IMG_20200128_104452.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu hep söylüyoruz zaten. Aynı marka, aynı model olmasına rağmen Dual çalışmama ihtimali var. Çünkü Single olarak üretilen RAM bunlar. %100 Dual olması için kit almak gerekiyor. Ama biz bunu yazdıkça gelip 8+4 kullanıyorum, başka marka başka model Dual kullanıyorum diye yazanlar var. Sizde çalışması herkeste çalışacak anlamına gelmiyor.

Aynı seri değiller

Birinin sonu EB0-YHO, diğeri QH0-YHO. İkisi de amazonda farklı başlıklarda satılıyor.
Single çalışmasının herhangi bir problemi olur mu?
CPU-Z Memory sekmesinde de single mı yazıyor?
Evet single yazıyor
Bunu hep söylüyoruz zaten. Aynı marka, aynı model olmasına rağmen Dual çalışmama ihtimali var. Çünkü Single olarak üretilen RAM bunlar. %100 Dual olması için kit almak gerekiyor. Ama biz bunu yazdıkça gelip 8+4 kullanıyorum, başka marka başka model Dual kullanıyorum diye yazanlar var. Sizde çalışması herkeste çalışacak anlamına gelmiyor.
Single çalışmasının herhangi bir olumsuz yanı olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı