Aynı modemden farklı IP almak mümkün mü?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhaba, eşimle beraber oynadığımız bir oyunda oyunun çoklu bilgisayar engeline takıldık. Sorun şu; Aynı modeme bağlı olduğumuz için (Aynı IP) aynı etkinliğe katılım sağlayamıyoruz. Sürekli olarak mobil veri vs. gibi şeyler kullanma imkanımız da yok, modemden aldığımız IP'yi değiştirmenin bir yolu var mıdır?

Eşim kablolu bağlantı yapıyor, ben Wi-Fi ile bağlanıyorum, IPv4 adreslerimizin sonunu eşiminkini X. X. X. 1 benimkini X. X. X. 254 olacak şekilde değiştirmeyi denedim fakat onda da yine "Whats My IP" gibi sitelere girdiğimizde hala aynı IP adresini alıyoruz. VPN veya benzeri ek bir uygulama kullanmak istemiyoruz, doğrudan modem arayüzü veya benzeri bir yöntem ile IP adreslerimizi değiştirebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Local adresinizi değiştirsenize? 192.168.1.1 üzerinden kendinize local statik IP atayabilirsiniz. Aynı ağa bağlıyken, whats my IP gibi sitelerde aynı public IP adresine sahip olmanız normal. Bende de var o durum. Localde, public IP ile bağlanmaya çalışmıyorsunuzdur herhalde.

Local üzerinden bağlanmıyorsunuz sanırım. Bir bilgisayara statik ip alarak ya da iki bilgisayara statik ip alarak sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Müşteri hizmetlerini arasanız daha iyi olur.

Son düzenleme:
Merhaba, eşimle beraber oynadığımız bir oyunda oyunun çoklu bilgisayar engeline takıldık. Sorun şu; aynı modeme bağlı olduğumuz için (aynı IP) aynı etkinliğe katılım sağlayamıyoruz. Sürekli olarak mobil veri vs. gibi şeyler kullanma imkanımız da yok, modemden aldığımız IP'yi değiştirmenin bir yolu var mıdır?

Eşim kablolu bağlantı yapıyor, ben Wi-Fi ile bağlanıyorum, IPv4 adreslerimizin sonunu eşiminkini X. X. X. 1 benimkini X. X. X. 254 olacak şekilde değiştirmeyi denedim fakat onda da yine "whats my IP" gibi sitelere girdiğimizde hala aynı IP adresini alıyoruz. VPN veya benzeri ek bir uygulama kullanmak istemiyoruz, doğrudan modem arayüzü veya benzeri bir yöntem ile IP adreslerimizi değiştirebilir miyiz?

Biriniz PC üzerinden proxy ya da VPN kullanın daha kolay olur o tarz bağlantıyı modem ya da routerdan yapabilmen için yazılımın desteklemesi gerekiyor.

Biraz daha araştırdığımda oyunda bize engel olan şeyin Public IP kontrolü yaptığını öğrendim. Bunu da VPN veya benzeri şeyler kullanmadan aşmanın yolu yok sanırım bildiğim kadarıyla. Yani aynı anda giriş yapabilmek için Public IP'lerimizin farklı olması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı