Ayni motora nasıl farkli beygirler yukleniyor?

Merhaba, ornek vermek gerekirse Clio 5 1.0TCe 90 beygir ama Juke 1.0 DIG-T ile ayni motor olmasina ragmen Juke 115 beygir, arti olarak Clio bir zamanlar 100 beygir olarak satiliyordu. Burada sormak istedigim madem bu kadar yuksek beygirler olabiliyor neden Clio 5 90 beygir? Arti olarak da 1.0 motor 115 beygir gibi bir gucu kaldirabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ornek vermek gerekirse Clio 5 1.0TCe 90 beygir ama Juke 1.0 DIG-T ile ayni motor olmasina ragmen Juke 115 beygir, arti olarak Clio bir zamanlar 100 beygir olarak satiliyordu. Burada sormak istedigim madem bu kadar yuksek beygirler olabiliyor neden Clio 5 90 beygir? Arti olarak da 1.0 motor 115 beygir gibi bir gucu kaldirabilir mi?
Fiziksel olarak genelde turbo farklı oluyor. Onun dışında da yazılımsal olarak güç farkı oluyor. Yazılımla 115bg olarak kullanmak mümkün olur ancak motor 90bg olarak hem daha sağlıklı çalışır hem de daha uzun ömürlü olur.

Merhaba, ornek vermek gerekirse Clio 5 1.0TCe 90 beygir ama juke 1.0 dıg-t ile ayni motor olmasina ragmen juke 115 beygir, arti olarak Clio bir zamanlar 100 beygir olarak satiliyordu. Burada sormak istedigim madem bu kadar yuksek beygirler olabiliyor neden Clio 5 90 beygir? Arti olarak da 1.0 motor 115 beygir gibi bir gucu kaldirabilir mi?

Fabrikada ECU'ya yazılan yazılımdan kaynaklıdır bu firmalar daha uygun olsun diye böyle bir yol izler motordaki ufak tefek değişikliklerle birlikte istenilen kasaya göre istenilen beygir ve tork elde edilir örnek vermek gerekirse 1.6 Multijet hem Egea'da var hem Jeep renegeda de var Egea'da yakıt ve sürüş konforu sağlarken Jeep'de ekstra tork ve güç sağlıyor.

Fiziksel olarak genelde turbo farklı oluyor. Onun dışında da yazılımsal olarak güç farkı oluyor. Yazılımla 115bg olarak kullanmak mümkün olur ancak motor 90bg olarak hem daha sağlıklı çalışır hem de daha uzun ömürlü olur.
Bende sizin gibi dusunuyorum hocam, 1.0 turbo motora 115 beygir bana biraz yuk gibi geldi.

Fabrikada ECU'ya yazılan yazılımdan kaynaklıdır bu firmalar daha uygun olsun diye böyle bir yol izler motordaki ufak tefek değişikliklerle birlikte istenilen kasaya göre istenilen beygir ve tork elde edilir örnek vermek gerekirse 1.6 Multijet hem Egea'da var hem Jeep renegeda de var Egea'da yakıt ve sürüş konforu sağlarken Jeep'de ekstra tork ve güç sağlıyor.
Hocam sordugumda hicbir degisiklik yok yazilim haric dediler, bu durumda Juke de olan motorun omru daha kisa olmaz mi?

Bende sizin gibi dusunuyorum hocam, 1.0 Turbo motora 115 beygir bana biraz yuk gibi geldi.

Hocam sordugumda hiçbir degisiklik yok yazilim haric dediler, bu durumda juke de olan motorun omru daha kisa olmaz mi?

Yapilan malzemedeki kaliteyi arttırıyorlar forged gibi düşünebilirsiniz.

Yapilan malzemedeki kaliteyi arttırıyorlar forged gibi düşünebilirsiniz.

Bu dediğime turboyuda dahil edebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı