Aynı özellikte aynı markanın üst model RAM'i takılırsa sıkıntı çıkar mı?

Cihatay

Hectopat
Arkadaşlar selam. Kasamda Crucial markalı RAM takılı, 8 GB 3000MHz CL15 bu RAM stokta yok hiçbir yerde ben de sistemi 16 GB yapmak istiyorum. Farklı marka aynı değerlere sahip bir RAM buldum(CL değeri hariç) onu alıp taksam bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım? Linkleri bırakıyorum aşağıya.

Kasamda bulunan RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 Ram BLS8G4D30AESBK Fiyatı

Taksam sıkıntı yaratır mı dediğim RAM: Corsair Cmk8gx4m1d3000c16 Vengeance Lpx 8 Gb 3000mhz Ddr4 Pc Ram | Trendyol

Aynı marka model özellikte bile sıkıntı çıkarabiliyor. Geçenlerde bizde aynı markada çıkardı farklı markada sorunsuz çalıştı fakat bu yüzden kit öneriyoruz çalışma garantili. Kesin değil yani

Kit kullanmak önemli. En garanti yol anakartın sitesindeki uyum listesideki RAM'leri almak. Hele ki 4'lü RAM kullanımında bu listelere çok dikkat edin. Bu listelde bazı RAM'ler 1 slot, bazıları 2 slot, bazıları da 4 slot desteklendiği bilgisi mevcut.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı