Aynı sebepten 2. defa bozulan telefonun değişimi yapılır mı?

LionelHezarfen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / GTX 1650 Ventus / A520M-A PRO / MSI Spatium M371 M.2 SSD 500 GB / DeepCool CC560 V2 / 700W PSU
Meslek
Messici
Maalesef ki zamanında EasyCep'ten alışveriş yaptım. Hala garanti devam ediyor ve telefonun alt mikrofonu 2. defa bozuluyor. İlk garantiye verdiğim sıra belgelerim duruyor hala, şu an yine bozuldu. İnternette aynı sebepten 2. defa bozulan telefonum hakkında değişim yapabileceğimi gördüm. Bu bilgi güncelliğini koruyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, EasyCep'ten aldığınız için "yenilenmiş ürün" olduğunu düşünüyorum doğru mudur? Belirttiğiniz durum sıfır aldığınız ürünlerde geçerli bir garanti hakkınız yenilenmiş ürünlerin garantisine dahil mi tüketici hakem heyetine sormak lazım.

Maalesef ki zamanında EasyCep'ten alışveriş yaptım. Hala garanti devam ediyor ve telefonun alt mikrofonu 2. defa bozuluyor. İlk garantiye verdiğim sıra belgelerim duruyor hala, şu an yine bozuldu. İnternette aynı sebepten 2. defa bozulan telefonum hakkında değişim yapabileceğimi gördüm. Bu bilgi güncelliğini koruyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
1745599227746.png

Garanti Belgesi Yönetmeliği'nin sunduğu haklar aynı şekilde yenilenmiş ürünlerde de bulunuyor olarak görünüyor. Tek istisna 2 yıl yerine 1 yıl garantiye sahip olmaları ve satılırken özellikle belirtilen kusurların arıza olarak görülmemesi.

Eğer 1 yılını doldurmadıysa değişim talep edip kabul edilmezse THH ile devam etmenizi öneririm.
- THH'den iade isterseniz,
  • Aldığınız ürünün fiyatı enflasyonist ülke şartlarından dolayı arttığından dolayı bilirkişi veya (ilinizdeki) ticaret odası tarafından ilgili yenilenmiş ürünün güncel satış fiyatının belirlenerek kararda yer alacak iade tutarının bu fiyat üzerinden belirlenmesini ve değişim ya da fatura değeri üzerinden iade istemiyor olduğunuzun ifadeleri ile talep yazabilirsiniz.
- Değişim isterseniz,
  • Ürünündeki özelliklerin aynısına veya daha üstüne sahip yenilenmiş farklı bir ürün ile değişim sağlanmasını, ürüne dair özelliğin aynı veya üzeri olmasının karar metnine dahil edilmesini önemle arz ederek iade istemediğinizi de eklediğiniz bir talep yazabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı