Aynı seviye DDR3 ve DDR4 karşılaştırması

theformul

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet beyler sonunda 2 sistem çıkarttım önüme ortalama fiyatlarıyla birlikte sizce hangisi mantıklıdır?
Ve Zalman z3 plus 600w kasa sorun çıkarır mı? (80+ sertifikası olmayan kasa)

DDR3 2800 TL

İ5 4590
MSİ H97 Gaming3
Kingston 8gb Ram ddr3
R9 380
Wd Blue 1 Tb
Samsung Evo 120 gb ssd
Samsung dvd-rw

DDR4 2900 TL

İ5 6500
MSİ H170 Gaming M3
Kingston 8gb Ram ddr4
R9 380
Wd Blue 1 Tb
Samsung Evo 120 gb ssd
Samsung dvd-rw

Alıcı bulabileceğimi bilsem sistemi satar ben de DDR4 sistem toplarım. Kesinlikle performans ve uzun ömürlülük açısından farkedecektir.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,
@Barış Özel VS239HV monitörden memnun musunuz?
Oldukça memnunum fakat çok ufak dikkatlice baktığım zaman gördüğüm ölü pikseller var yok değil. Alırken test yaptırmıştım ama orada fark etmedim. Görüntü kalitesi açısından muazzam fakat malzeme kalitesi düşük bir ürün.

DDR4 sistem performans açısından daha iyi. Lâkin DDR3 ram vb. parçalarla uyumları olmıyabiliyor. Olanlar ise fabrika çıkışı olan bilgisayarlarda oluyor. Sistemi topladıktan sonra tamir ve ikinci el ürünlerle uğraşmak istemiyorum diyorsan ve ya yeni parça almak istemiyorum diyorsan DDR3.

@SerefKhrmn Dostum sanırım benim biraz cahilliğimden tam anlayamadım demek istediğini. DDR4 sistemde neden tamir ve ikinci el ürünlerle uğraşmak zorunda kalabileyim DDR3'ten farklı olarak?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı