Ayrılmış alanları sildikten sonra Windows boot etmiyor

nrtmtrk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başıma bir bela almış bulunmaktayım ve içinden çıkamıyorum, umarım biri yardımcı olur. Olay şu;

Arkadaşım bilgisayarına format atmamı istedi. Disklerine baktım, sadece C görünüyordu ve verileri kendi için çok önemli. O yüzden diski Windows açıkken böldüm. Boş kalan kısma yeni kurulum yapacak, diğerini de depo olarak kullanacaktım. Cihazda Windows 10 kuruluydu ve 8.1'den yükseltme yapılmış. Format ekranına gelince haliyle ayrılmış alanları falan temizledim. sonra kuruluma geçtim fakat "Windows bu diske kurulamaz GPT" hatası aldım. Ayrılmış alanları sildiğim için de Windows açılmıyor. Verileri kurtarmak için birkaç live CD denedim fakat diski tek parça olarak görüyor. UEFI kurulum yapmak için Windows 7 USB'si hazırladım, denedim fakat bu sefer de "EFI sistem bölümünün NTFS olarak biçimlendirildiğini algıladı. EFI sistem bölümünü FAT32 olarak bicimlendirin" hatası veriyor. Ben bu verileri kaybetmeden herhangi bir Windows'u bu cihaza nasıl kuracağım? Ya da verileri nasıl kurtaracağım? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 USB'si veya DVD'sini takın. Kurulum ekranı geldiğinde alt kısımda sorun giderici olacak. Ona girip başlangıç sorun gidericisini uygulayın. İşlem bitiminde bilgisayarı yeniden başlatın.

İşletim sistemin uçmuş anlaşılan.
Windows 10 UEFİ olarak kurulum için USB bellegi hazırla.

Kurulum esnasında Shift + F10 ile komut istemcisini aç.
  • Diskpart
  • List disk
  • Select disk X ( bu senin ayırdığın kısım Windows kurmak için)
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
Sonra kuruluma devam edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı