Ayrılmış Video Belleği Artırma

talha karaca

Centipat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
4 GB'lik ekran kartım var. 3 GB paylaşılıyor, 1 GB GTA 5'e falan yetmiyor. 2 GB paylaşımlı 2 GB'ı da ayrılmış video belleği yapmak istiyorum.

Sistem özelliklerim:
Anakart: MSI 7623.
Işlemci: AMD Phenom II X4 840 3.20 GHz.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6700 series.
Bellek: 10 GB.
SSD: 222 GB.
HDD: 465.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrılmış dediğiniz ekran kartı üzerindeki VRAM ise, bunu arttırmanız maalesef mümkün değil. Paylaşılan bellek normal RAM'lerinizden geliyor, bu ise ekran kartınızın üzerindeki bellek modüllerinin kapasitesi.

İnternette ayrılmış video belleği artırma videoları var regedit üzerinden yapıyorlar onlar yalan mı acaba merak ettim yani ben de kendi bilgisayarıma yapsam işe yarar mı?

İnternette ayrılmış video belleği artırma videoları var regedit üzerinden yapıyorlar onlar yalan mı acaba merak ettim. Yani ben de kendi bilgisayarıma yapsam işe yarar mı?
Fiziksel belleği yazılımsal olarak arttırmak mümkün değil. Kapasite belli yani. Video bilmiyorum ama ya paylaşılan belleği arttırıyorlardır ya da sahtedir. Fiziksel belleğin arttığı görünüyorsa dahi bu sadece görüntüde oluyordur, gerçekte artmaz.

Fiziksel belleği yazılımsal olarak arttırmak mümkün değil. Kapasite belli yani. Video bilmiyorum ama ya paylaşılan belleği arttırıyorlardır ya da sahtedir. Fiziksel belleğin arttığı görünüyorsa dahi bu sadece görüntüde oluyordur, gerçekte artmaz.

Anladığım kadarıyla Ram'in toplamından, Vram'e aktarım yapıyorlar. Yani demem o ki ne kadarlık bir yükseltme yapıyorlarsa o kadar Ram'den gidiyor. Örnek vermek gerekirse Vram'e 1GB'lık bir yükseltme sonucu diyelim ki 8GB Ram'iniz var ancak Bilgisayar>Özellikler'e girdiğinizde Ram kısmında 8GB Ram (7GB Kullanılabilir) gibi bir ibare söz konusu oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı