AYT biyoloji için nasıl çalışılmalı?

experen0

Decapat
Daha fazla  
Sinir sistemi, endokrin sistem, duyu organları ve destek hareket sistemi bitti ve sürekli olarak tekrar etmeme rağmen konuların detaylarına hakim değilim. Sinir sistemi ve endokrin sistem de çok sıkıntı yok ancak duyu organlarını iki defa baştan çalışmama rağmen yine unuttum. Genel olarak biyoloji için önerdiğiniz bir tekrar yöntemi veya farklı bir çalışma tarzı var mıdır?

Sayısalın en nefret edilen dersi bence ezberden başka bir şey kurtarmıyor bende biyolojiden soru çözmeyi boş buluyorum çok saçma. En fazla tekrar yapılır.

Sinir sistemi, endokrin sistem, duyu organları ve destek hareket sistemi bitti ve sürekli olarak tekrar etmeme rağmen konuların detaylarına hakim değilim. Sinir sistemi ve endokrin sistem de çok sıkıntı yok ancak duyu organlarını iki defa baştan çalışmama rağmen yine unuttum. Genel olarak biyoloji için önerdiğiniz bir tekrar yöntemi veya farklı bir çalışma tarzı var mıdır?
Hocam konu çalıştıktan sonra bi kitap çözmek kafidir onun dışında meb kitaplarını okuyup haftanın bir günüde kendi aldığınız kısa notları tekrar edin anca böyle kurtarır.

Kendimden örnek vermek istiyorum. TYT biyolojim full, AYT ye başlayalı 1 ay oldu ve en son branş denememde 11-1 yaptım. TYT biyolojin çok iyi olmasa da belirli bir temel yine de lazım. Ben ilk baş komple tüm konuların soru anlatımlarını dinledim, biosem öneririm. Örneğin sinir sistemini dinledin hemen ardından bir test çöz fakat testi çözerken önce testi çözüp sonra cevaplarına bakma. 1. soruyu yap, cevabına bak yanlışsa düzelt ve o doğru cevabı soru üzerinde birkaç kez okuyarak sindir. Soruları hemen atlama soruyu birkaç kez oku anlatmak istediğini anla. Bu şekilde tüm konuları bitir, bi tane kaynak bitirsen yeter ben biyotik bitirdim yeterli oldu. Sonra denemelere geç ve denemelerden sonra soru çözümü izle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı