AYT fizik 8 net için hangi konuları çalışmak gerekir?

Tanjant

Femtopat
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Fizik konusunda çok iyi değilim. 45 günde bütün müfredatı bitirebilir miyim, bilmiyorum.

8 net civarı benim için yeterli olacaktır.

Hangi konulara çalışmam gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fizik konusunda çok iyi değilim. 45 günde bütün müfredatı bitirebilir miyim, bilmiyorum.

8 net civarı benim için yeterli olacaktır.

Hangi konulara çalışmam gerekir?
En son sınava 3 sene önce girdim kesinlikle bu konu çıkar diyemezsin soru sayısını azalttıkları için her şeyi iç içe koyup soruyorlardı.O yüzden şunu çalış kesin çıkar çıkmaz demek pek mantıklı değil
 
Hocam şu konuya çalışayım çıkar olmaz bu sınavda. Bütün konular iç içe soruluyor. Siz gelebildiğiniz kadar gelin ama konuyu kesin kavrayın. Hani bu konu çıkmaz basit dersen belki bir soruda başı o konu ile çözülüyordur. Sonra başka yöntemle devam etmen gerekir. Bilmem anlatabildim mi?
 
Bende yks 2021 öğrencisiyim sadece oturup hareket konusuna çalışsan net 9 10 netin var çünkü çıkan soruların 9 10 tanesi hareket konusundan çıkıyor
 
Bütün fizik yetişir, ama sana bağlı. Ve nasıl öğreneceğine de bağlı.

Bana 8 net yeter demişsin. Bu 8 net için kuvvet hareket konularına bakmanız en iyisi olacaktır. Son senelerde tork ve çembersel hareket de oldukça soruluyor. Bir de dalga mekaniğine baksanız yeterlidir bence.

Elektrik ve modern fiziğe girerseniz çıkması biraz zor olur.
 
Modern fizik sözel olduğu için en kolayı ona çalışabilirsin. İlk öğrenirken beynin yanıyor biraz ama kolay. 11'de iki ünite var biri kuvvet ve hareket diğeri elektrik ve manyetizma. Elektrik zor gelebilir bu yüzden kuvvet ve harekete bakabilirsin. Vektörler, bağıl hareket, newton yasaları, 1 boyutta hareket, dinamik, atışlar, itme momentum, tork, denge gibi birçok konudan oluşuyor. Elektrikten daha kolay konular. Ama sadece çalışmayla olmuyor soru da çözmen lazım. Modern fizik ve bu saydıklarımdan 8 soru gelir rahat.
 
Hocam banko soru gelen konuları biz size söyleriz ama bir ünitenin içindeki konular birbiriyle çok sıkı bağlı. Bir de soru sayisi az olduğu için bir soruda 3 konutu birlestiriyor misal. Birini bilmezsen diğerini yapamazsın bu yüzden konu elemesi yapma.
 

Geri
Yukarı