AYT fizik adına ne yapmalı?

418937

Hectopat
Arkadaşlar selam, AYT fen bilimlerinde kimya ve biyolojiyi hallettim sayılır. Bir tek fizik hâlâ istediğim gibi gelmiyor. Özellikle 11. sınıfın mekanik konularını yapamıyorum. Kalan zamanda fiziği halledebilir miyim? Son olarak deneme ne önerirsiniz fizik adına?

Çok şey katabilirsin kendine süre halen yeterli bence. Önce eğer konu tekrarı veya çalışması yapacaksan Özcan aykın var YouTube'da öneririm kesinlikle geçen sene çok severek takip etmiştim. Fizik adına da önerim sayısal absürt sorulardan ziyade öncüllü yorum sorularını daha kıymetli buluyorum onlara yoğunlaşıp kafa yorabilirsin. Başarılar dilerim:

Çok şey katabilirsin kendine süre halen yeterli bence. Önce eğer konu tekrarı veya çalışması yapacaksan Özcan aykın var YouTube'da öneririm kesinlikle geçen sene çok severek takip etmiştim. Fizik adına da önerim sayısal absürt sorulardan ziyade öncüllü yorum sorularını daha kıymetli buluyorum onlara yoğunlaşıp kafa yorabilirsin. Başarılar dilerim:
Çok teşekkür ederim:) deneme olarak ne çözmeliyim peki sizce?

11 mekanik enerji konuları en basit konudur bence. Bilmeniz gereken tek şey formüller. O kadarcık. Denge ve elektrik konusunu hallediyorsanız mekanik enerjiyi de yaparsınız.
Elektriği az çok yapıyorum, dengeye gelirsek neredeyse hiç yapamıyorum.. ipli sorularda ipe T yazıp atlıyorum soruyu:)

Ben soru çözümlerinden konulari öğrenebiliyorum sizde ne kadar işler bilmiyorum ama soru çözümü izle elindeki kitapların sorularını ama sadece izlemek yetmiyor tabii çözümde gecen terimleri de öğrenmeye çalışman lazim.

Çok teşekkür ederim:) deneme olarak ne çözmeliyim peki sizce?

Elektriği az çok yapıyorum, dengeye gelirsek neredeyse hiç yapamıyorum.. ipli sorularda ipe T yazıp atlıyorum soruyu:)
Hocam imkan varsa farklı seviyelerde kaynaklardan konuyu çözün. Ben şimdi size şu şu şekilde çalış diyebilirim ama işe yaramaz. Herkesin anlama şekli farklıdır. Mesela siz yazarak öğrenirsiniz ben video izleyerek. Ama bütün tekniklerin önemli noktası test çözmek. İşi uygulamaya dökmek. Kolaydan zora doğru çözün. Formülleri ezberlemeyin öğrenin. Zaten sayıları yerine koyucaksınız sadece en basit olarak. Kitap olarak da zor olarak apotemi ve Bilgi sarmal önerebilirim. Bilgi sarmaldaki testlerin ilk soruları kolay olur genelde son sorulara doğru zorlaşır ve en son çıkmış sorular olur genelde 2020 ayt vs. Bunların yanında da isterseniz kolay bir kaynak da alabilirsiniz.

11 mekanik enerji konuları en basit konudur bence. Bilmeniz gereken tek şey formüller. O kadarcık. Denge ve elektrik konusunu hallediyorsanız mekanik enerjiyi de yaparsınız.
Formüller tek başına hiçbir işe yaramıyor artık sayisal soruların sayısı çok az formülü yorum yapmak için kullanıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı