AYT fizikte basit makineler atlanırsa olur mu?

RafaaSilvaa

Picopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Özcan Aykın'ın oynatma listesini takip ediyorum. Tork denge ve kütle merkezi bitti bu konulardan pek soru gelmiyor ama sağ el kuralı için mecbur çalıştım da. Basit makineleri adamlar 1 defa sormuşlar ve uzun da gözüküyor. Ara tatilde gelmişken çembersel hareketi bitirip net kazanmak istiyorum. Bu basit makineleri sonra çalışsam olur mu? Zaten ortaokulda az buçuk gördüm önemli bir konumu ilerleyen zamanlarda çalışsak olmaz mı?

Tork denge ve kütle merkezi bitti bu konulardan pek soru gelmiyor ama sağ el kuralı için mecbur çalıştım da.
Çok ama çok çok yanlış. Nasıl soru gelmiyor ya? Hem soru geliyor hem de AYT Fizik'in kalbi bu konular. Kuvvet ve Hareket ünitesinin her şeyi.
Basit makineleri
Basit makinelerden pek soru gelmiyor, evet o doğru. Alınabilir bir risk bence.
1 saat sürer sürmez hocam. Önemli bir olayı yok.
Kişiye göre değişir ama fiziği iyi olan kişiler bile basit makinelerde hırpalanmıştı. 1 saatte bitmesi imkansız bence.
Anladım hocam peki diğer konularla bir bağlayıcılığı var mıdır bu konunun.
Doğrudan bir bağlantı yok aslında ama bazı kavramlar diğer konularla bağlantılı.

Çok ama çok çok yanlış. Nasıl soru gelmiyor ya? Hem soru geliyor hem de AYT Fizik'in kalbi bu konular. Kuvvet ve hareket ünitesinin her şeyi.

Basit makinelerden pek soru gelmiyor, evet o doğru. Alınabilir bir risk bence.

Kişiye göre değişir ama fiziği iyi olan kişiler bile basit makinelerde hırpalanmıştı. 1 saatte bitmesi imkansız bence.

Doğrudan bir bağlantı yok aslında ama bazı kavramlar diğer konularla bağlantılı.

Hocam burada böyle gördüm de muhtemelen basit makineleri şimdilik atlayacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-30 213404.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-30 213404.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 44
Özcan Aykın'ın oynatma listesini takip ediyorum. Tork denge ve kütle merkezi bitti bu konulardan pek soru gelmiyor ama sağ el kuralı için mecbur çalıştım da. Basit makineleri adamlar 1 defa sormuşlar ve uzun da gözüküyor. Ara tatilde gelmişken çembersel hareketi bitirip net kazanmak istiyorum. Bu basit makineleri sonra çalışsam olur mu? Zaten ortaokulda az buçuk gördüm önemli bir konumu ilerleyen zamanlarda çalışsak olmaz mı?
Atlamana gerek yok 1 günde halledersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı