AYT matematiğe daha hiç çalışmayan biri için öneriler

• Konuyu başlatan ilk5000
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 133

ilk5000

Femtopat
Daha fazla  
AYT matematiği hiç çalışmadım bu zamana kadar, açıkçası biraz korkutuyor. TYT matematiğim 15-20 net civarlarında. Sizce bu korkuyu nasıl atabilirim üstümden? Mesela ikinci dereceden denklemi görünce "gerçel kök" falan filan bu kavramlar bile çok korkutuyor, yabancı geliyor. Ne yapmalıyım? TYT'de problemler ve fonksiyonlar vb. kaldı sadece...

Herkes annesinin karnından AYT matematik terimlerini bilerek çıkmıyor.Sen TYT'ye ilk başladığında küme nin önerme nin anlamını biliyor muydun? Sonradan öğrendin Yavaş yavaş öğrenceksin. Eğer mühendislik okuyacaksan üniversitede göreceksin ayrıca sabahtan beri Fonksiyonlar, Limit, Türev çalışıyorum. Mert Hoca iyi diyen var ben Eyüp B. izliyordum. Ufak bir tavsiye TYT'de fonksiyonlar temelini gerçekten sağlam atarsan AYT matematikte çok zorlanmazsın çoğu konunun ana temeli fonksiyon çünkü.

Herkes annesinin karnından AYT matematik terimlerini bilerek çıkmıyor. Sen TYT'ye ilk başladığında kümenin önermenin anlamını biliyor muydun? Sonradan öğrendin yavaş yavaş öğrenceksin. Eğer mühendislik okuyacaksan üniversitede göreceksin ayrıca sabahtan beri fonksiyonlar, limit, türev çalışıyorum. Mert hoca iyi diyen var ben Eyüp b. İzliyordum.

Hocam çok haklısın. İster istemez bir stres oldum yazmak istedim. Teşekkür ederim. Kolay gelsin size de.

Terimleri ilk kez görmek yabancı geliyor insana hocam normaldir.

Örneğin ikinci derece denklemlerde korkmak yerine olayın mantığını anlamak gerekiyor.

X^2+3x-4 = 0 denklemi (x-1)(x+4) şeklinde ayrılıyor. Burada çarpma işlemi olduğundan 0'a eşit olabilmesinden dolayı x=1 ve x=-4 olabilir.

Burada kökler 1 ve -4 olarak düşünmek yerine, sıfıra eşitlemek için kullanıldığını, yani mantığını anlamaya çalış.

Parabolde bu köklerin X ekseni üzerinde nerede kestiğini gösterir gibi gibi.

Mantığını anlayarak çalış.

Hocam çok haklısın. İster istemez bir stres oldum yazmak istedim. Teşekkür ederim. Kolay gelsin size de.
Yok her zaman yazabilirsin en azından ben elimden geldiğince yardımcı olurum. Herkesin başına gelen şeyler. Bende Geometriden özellikle Analitik Geometriden çok korkardım biraz üzerine gidince ne kadar kolay olduğunun farkına vardım.

Herkes annesinin karnından AYT matematik terimlerini bilerek çıkmıyor.Sen TYT'ye ilk başladığında küme nin önerme nin anlamını biliyor muydun? Sonradan öğrendin Yavaş yavaş öğrenceksin. Eğer mühendislik okuyacaksan üniversitede göreceksin ayrıca sabahtan beri Fonksiyonlar, Limit, Türev çalışıyorum. Mert Hoca iyi diyen var ben Eyüp B. izliyordum. Ufak bir tavsiye TYT'de fonksiyonlar temelini gerçekten sağlam atarsan AYT matematikte çok zorlanmazsın çoğu konunun ana temeli fonksiyon çünkü.
Evet. Fonksiyon çalışılması çok işe yarıyor.
Aynı şekilde denklem de çalışmak işe yarar. Çok bağlantılı konuları barındırıyor Ayt sınavı TYT ile.

Evet. Fonksiyon çalışılması çok işe yarıyor.
Aynı şekilde denklem de çalışmak işe yarar. Çok bağlantılı konuları barındırıyor Ayt sınavı TYT ile.
Aynen öyle Denklemlerde çalış dostum. @ilk5000

Herkes annesinin karnından AYT matematik terimlerini bilerek çıkmıyor. Sen TYT'ye ilk başladığında kümenin önermenin anlamını biliyor muydun? Sonradan öğrendin yavaş yavaş öğrenceksin. Eğer mühendislik okuyacaksan üniversitede göreceksin ayrıca sabahtan beri fonksiyonlar, limit, türev çalışıyorum. Mert hoca iyi diyen var ben Eyüp b. İzliyordum. Ufak bir tavsiye TYT'de fonksiyonlar temelini gerçekten sağlam atarsan AYT matematikte çok zorlanmazsın çoğu konunun ana temeli fonksiyon çünkü.

Hocam Eyüp b AYT'de konuyu tam anlatmıyor, bilene anlatıyor diyorlar. Sizce de öyle mi anlatıyor yoksa nasıl anlatıyor?

Hocam Eyüp b AYT'de konuyu tam anlatmıyor, bilene anlatıyor diyorlar. Sizce de öyle mi anlatıyor yoksa nasıl anlatıyor?
Yok hocam neden öyle olsun ben AYT'mi Eyüp B. ile bitirdim hiç de öyle değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı