AYT matematik 10-15 net için her konuya çalışılmalı mı?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Sınavda 10-15 arası yapsam yeterli. Şu an tüm konuları çalışıyorum, geometri de dahil. Sizce bazı konuları eleyerek daha az konuya daha sık mı çalışmalıyım yoksa her konuya azar azar çalışmalı mıyım? Bazı konuları hiç anlamıyorum çünkü o kadar çalıştım fakat toplam gelen 10 sorudan 2 veya 3'ünü yapabilirim belki.

Türev integral bakabilirsiniz, çok kolay (gerçekten). İki üç kural öğrenince gerisi geliyor. Yıllardır ikisi de büyütülüyor ama cidden ilk konulardan bile kolay. Onları aradan çıkarıp ardından polinom, denklem ve eşitsizlik, trigonometri, limit vb. bak. Bu arada türevden önce limiti halletmen gerekiyor çünkü bağlantılı.

Yani her konuya çalışma işine hayır derim ama içerik olarak zor soru. OSYM en kolay konudan çok zor soruda sorabiliyor, zor konudan çok kolay soruda. Logaritma, dizi ve limit çalışmanı öneririm ama YKS'nin en zor sorularınıda bu konulardan sorabilirler.

Türev integral bakabilirsiniz, çok kolay (gerçekten). İki üç kural öğrenince gerisi geliyor. Yıllardır ikisi de büyütülüyor ama cidden ilk konulardan bile kolay. Onları aradan çıkarıp ardından polinom, denklem ve eşitsizlik, trigonometri, limit vb. bak. Bu arada türevden önce limiti halletmen gerekiyor çünkü bağlantılı.

Kusura bakmayın hocam ama 10-15 net yapamayan birisi için türev integral cehennem gibi gelir. Hiç ÖSYM sınavına girdiniz mi bilmiyorum ama türev-integral hiçbir zaman kolay gelmedi.

Kusura bakmayın hocam ama 10-15 net yapamayan birisi için türev integral cehennem gibi gelir. Hiç ÖSYM sınavına girdiniz mi bilmiyorum ama türev-integral hiçbir zaman kolay gelmedi.
Yok hocam ne kusuru matematik hayatım boyunca bana ölüm gibi geldi zaten. Diğer derslerim güzel aslında ayt fende 25leri gördüm, TYT Türkçe 30-32, TYT fen 12-13, sosyal fule yakın. Matematikte iyice sıfırım.

Yok hocam ne kusuru matematik hayatım boyunca bana ölüm gibi geldi zaten. Diğer derslerim güzel aslında AYT fende 25leri gördüm, TYT Türkçe 30-32, TYT fen 12-13, sosyal fule yakın. Matematikte iyice sıfırım.

Size demedim hocam estağfurullah. Her konuya çalışmak zorunda değilsiniz. Hızlı net arttırabileceğiniz kısımlar geometride üçgenler çalışıp 1-2 net yakalayabilirsiniz. AYT'nin ilk 10-12 sorusu TYT benzeri sorulardan gelir ama tam TYT değildir bilginiz olsun. YouTube'dan bulabildiğiniz tüm AYT ilk 12 soru çözüm videolarını izleyip çözüm yollarını öğrenin. Rahat 7-8 net de oradan gelir. 1 Haftada Logaritma ve Dizi halledebilirsiniz, basit konulardır. 1'er soru çıksa ikisini de rahat yaparsınız. Bu şekilde 10-12 net bandına çıkabilirsiniz. Geri kalanı sizin emeğiniz ve çalışmanıza kalır. Çok sıkı çalışırsanız 20 nete çıkarsınız çok zor değil 3 ayda.

Hocam AYT matematiğin zaten ilk 10 sorusu TYT matematik ile ortak konulardan geliyor. Bunlar dışında fonksiyonlar, polinomlar, ikinci dereceden denklemler, parabol, eşitsizlik ve logaritma gibi konulara bakabilirsiniz. Yalnız ÖSYM, özellikle son sınavlarında 1 veya 2 soru çıkan konuları eleyici düzeyde zor sorabiliyor dolayısıyla bu saydığım konuları çalışırsanız eğer her türlü soru tipini kavramınız gerekiyor böylelikle sınavda zor bir soru gelince sıkıntı yaşamazsınız.

8-10 soru TYT benzer geliyor zaten hocam bir de lti çalışsanız 10-15 bandına gelirsiniz fakat garanti hepsini yapacaksınız diye bir şey yok o yüzden diğer konuları da çalışmaya devam edin vaktiniz var zaten o netlere gelmeniz için sindire sindire ilerleyin ayrıca konu elemek şu an için çok mantıklı değil son 2-1.5 ay kala olsaydık o zaman başka konuşurduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı