AYT Matematik çalışma şekli iyi midir?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
  • Önce 3D Yayınları Eyüp B’nin video ders kitabından soruları çözüyorum, izliyorum, konuları öğreniyorum, farklı çözüm tekniklerine bakıyorum.
  • Bu kitaptaki konu anlatımlı Beceri Temelli sorularına geçmeden hemen sonrasında 3D Yayınları Soru Bankasından o konunun her testte bulunan kolay-orta sorularını çözüyorum, temize çekiyorum, son 3-4 soru zorlayıcı üst seviyede.
  • Hemen sonrasında 3D Yayınları Eyüp B’nin video ders kitabından Beceri Temelli soruları izliyorum, çözüyorum, bakıyorum.
  • Ondan sonrasında hemen sonrasında 3D Yayınları Soru Bankasından testlerdeki son 3-4 soruları çözüyorum. Üst seviye zor olan soruları.
  • Ek olarak Eyüp B’nin AYT Matematik soru bankasını alıp almamakta kararsızım. İkisini beraber götürmeyi düşünüyorum ama verimli olur mu bilmiyorum.
  • Tüm konuları bitirene kadar bu stratejiyi kullanacağım.
  • Sonrasında farklı bir soru bankasına geçeceğim.
  • Eyüp B’nin zor soruları çözdüğü, gelişiyorum serisi var, oynatma listesi. Oradaki soruları izlemeyi düşünüyorum ama acele mi etmiş olurum bilmiyorum.
  • Sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum. AYT Matematikte hemen branş denemesine geçmek istemiyorum. TYT Matematikten biraz daha sonra geçerim.
Şuan için Temmuz ayında üstü kalın olanı yapıyorum. 3D VDD ile 3D Soru Bankasını beraber götürüyorum. Ek kitap olarak 345’in AYT Soru Bankasını mı yoksa Eyüp B AYT Soru Bankasını mı alsam bilmiyorum. Normalde ek kitap almayı düşünmüyordum ama TYT Matematik için 1-2 ay sonra 345 almayı önerdiler. AYT Matematik içinde ek kitap almalı mıyım? Bu dediğim iki kitaptan hangisini alayım? AYT Matematik çalışma stratejim nasıl?

Ayt matematikte tek kitap yetersiz bana kalırsa, aynı anda birkaç kitabı götürebilirsiniz. Bitmesini beklemeyin.

Ne kadar çok soru görebilirseniz o kadar iyi. YouTube videolarındaki sorulara bakın, önce kendiniz çözün. Sonra video çözümüne bakın. Sürekli pratik şart Matematik için. Başka yolu yok. Yapılan en büyük hatalardan birisi de Matematiği video izleyerek anlamaya çalışanlar var. Video gerekli, gereksiz değil ama 1 video izlenmesi gereken yerde 50 video izlenirse de olmaz. Pratik olmadan olmaz, Matematikte dil gibidir. Pratik gerekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı