AYT matematik nasıl çalışılmalı?

vosimhen

Femtopat
Daha fazla  
Bir haftadır trigonometri görüyorum ama neredeyse üzerine çalışmama rağmen pek bir şey anlamadım. Bu dönemde bir kere yapamazsan devamınını getiremezsin olayı olduğu için kafam karışık. Bilgisi olan yazabilir mi?

Trigonometri adına konuşmak gerekirse basit üçgenler ve biraz çember bilmen gerekiyor başta. Ve bir fasikül alıp oradan da bitirebilirsin bu sayede bayağı pekişir bilgiler. Tavsiyem Orijinal fasikülü alıp hocandan sonra oradan da tekrar etmen olacaktır. AYT mat için TYT'deki bazı konularının tam olması gerekir yoksa başta işlemleri bile zor anlayabilirsin. Eyüp B'nin VDD ile de götürebilirsin tüm AYT'yi.

Bir haftadır trigonometri görüyorum ama neredeyse üzerine çalışmama rağmen pek bir şey anlamadım. Bu dönemde bir kere yapamazsan devamınını getiremezsin olayı olduğu için kafam karışık. Bilgisi olan yazabilir mi?
Şimdiden temelini sağlam oturt anlamadıysan kesinlikle şuan oturtmazsan hiç anlayamazsın.

Anlatımını sevdiğiniz bir hocadan konu anlatımını dinleyin + örnek soru çözüm videosu izleyip not çıkarın. Daha sonra kolay bir kitaptan pekiştirmek için sorular çözün. Her gün düzenli olarak tekrar yapın ve soru çözün 2-3 hafta içerisinde ciddi ilerleme kaydedeceksiniz. Ek olarak şekilli sorular için üçgen bilginizi taze tutun.

Bir de AYT Matematiği anlamlandırmak için tyt ilk 12 konu + fonksiyonları kavramanız gerekiyor.

@vosimhen

Her konuyu gününde bitirip ardından en az küçük bir konu kaynaklı kitabını bitirerek.

Son düzenleme:

Hocam temeliniz yoksa temel atmaya bakın. Trigonometri zor bir konu evet ama insanlar ön yargılı yaklaşıyor bence. Çalışan herkes yapabilir, size tavsiyem eğer dinlediğiniz hocadan anlamadıysanız başka bir hocadan dinleyin. Trigo görüyorsanız 11.sınıfsınız demektir, 2 senelik sıkı bir çalışmayla güzel şeyler yapılır. Allah yardımcınız olsun.

Hocam temeliniz yoksa temel atmaya bakın. Trigonometri zor bir konu evet ama insanlar ön yargılı yaklaşıyor bence. Çalışan herkes yapabilir, size tavsiyem eğer dinlediğiniz hocadan anlamadıysanız başka bir hocadan dinleyin. Trigo görüyorsanız 11.sınıfsınız demektir, 2 senelik sıkı bir çalışmayla güzel şeyler yapılır. Allah yardımcınız olsun.
Ve AYT’de konuyu öğrenmeye iyi bakın,AYT bilgi isteyen bir sınav.Güzel kaynaklardan soru tarzıda görün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı