Edebiyat gibi bir ders çok kolay unutulduğu için ne kadar erken başlayıp bitirirsen senin için o kadar iyi olur. Yani erkenden bitirirsin ve ondan sonra edebiyatı sadece tekrar ve denemeler üzerinden götürürsün.
2-3 ay olabilecek bir sayı fakat 18 ve üzeri neti garantilemek için edebiyatta en ufak detaya kadar bilmek gerekiyor. Benim matematiğim kötü olduğundan Aralık ayında başlamıştım.
Sınavda edebiyatta 19 netim vardı.
En ufak detay derken ÖSYM 2024'ten şu soruyu örnek gösterebilirim.
Bu soruda şair, eser ve eserin yazılış hikayesini bilmek gerekiyor ve bu detayları ezberlemek uzun bir zaman alıyor. Hatta ben Aralık ayında başlamış olmama rağmen hepsini bilmiyordum.
Zaten yazdığım mesajda tarih ve coğrafyan iyiyse yazdım çünkü tarih, edebiyat gibi tek başına çok fazla başlık içeren bir ders.
Matematik ve edebiyatın ise belli bir programda paralel yürütülebileceğini düşünüyorum.
2-3 ay önce başlanacaksa öğretmenlerden çıkabilecek başlıklar, yazarlar ve eserlerin notu istenirse ve bu notlara düzenli çalışılırsa 14-20 arası bir net çıkarılabileceğini düşünüyorum.
İyi akşamlar.
Kaç saat çalıştığın önemli değil ama kendini kandırmıyorsan,istikrarı bozmuyorsan,geliştiğini hissediyorsan ve harbi bu saatleri görüyorsan her şey tamamdır.
Kaç saat çalıştığın önemli değil ama kendini kandırmıyorsan,istikrarı bozmuyorsan,geliştiğini hissediyorsan ve harbi bu saatleri görüyorsan her şey tamamdır.
TYT ise ilk 12 konu çalışılarak bile yapılır 10 net veriyor üstüne problemler oldu size 20 çok rahat ama AYT 9 - 10 net TYT nazaran biraz daha zor ama önümüzde 7 ay var her ikisi içinde 10 net yeterli ise çok rahat yapılır.
TYT ise ilk 12 konu çalışılarak bile yapılır 10 net veriyor üstüne problemler oldu size 20 çok rahat ama AYT 9 - 10 net TYT nazaran biraz daha zor ama önümüzde 7 ay var her ikisi içinde 10 net yeterli ise çok rahat yapılır.